24.5.12

ΣΟΚ -Βεβήλωσαν νεκροταφείο στην Μεσσηνία !!

Πρωτοφανείς βανδαλισμοί έγιναν το βράδυ της Τρίτης προς την Τετάρτη στο νεκροταφείου του Αετού, που σόκαραν όσους αντίκρισαν την εικόνα αυτή χθες το πρωί. 

Σχεδόν στα μισά μνήματα άγνωστος ή άγνωστοι είχαν σπάσει τα καντήλια και τις φωτογραφίες των νεκρών. Τα συντρίμμια τους είχαν διασκορπιστεί παντού στον χώρο του νεκροταφείου ακόμη και στα διπλανά από αυτό χωράφια.
Με το που μαθεύτηκε το συμβάν αυτό, όλο το χωριό αναστατώθηκε καθώς κάτι τέτοιο δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ στον τόπο τους, ενώ ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία. 

Ανδρες από το Αστυνομικό Τμήμα Κοπανακίου έφτασαν στο σημείο και προσπάθησαν να περισυλλέξουν στοιχεία που πιθανότατα θα τους οδηγήσουν στους δράστες.
Χαρακτηριστικό είναι το νεκροταφείο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το χωριό, μόλις 50 μέτρα από τα τελευταία σπίτια, ενώ υπάρχουν και αναφορές ότι το βράδυ ακούστηκαν αρκετοί πυροβολισμοί από την πλευρά του νεκροταφείου. 

Ο πρόεδρος του χωριού Αντώνης Λόντος μας είπε χαρακτηριστικά: «Σε 150 μνήματα από τα περίπου 400 που είναι στο νεκροταφείο, έχουν πετάξει τα καντήλια, τα λάδια και τις φωτογραφίες που ήταν σε αυτά. 

Είναι ένα γεγονός που δεν έχει ξαναγίνει στο χωριό μας ποτέ στην ιστορία. Είναι πρωτοφανές αυτό που συνέβη. Ακόμη και στα γύρω χωράφια έχουν διασκορπιστεί καντήλια και φωτογραφίες και περίπου τα μισά μνήματα έχουν πάθει ζημιές.
Από ό,τι λένε, χθες το βράδυ από την μεριά του νεκροταφείου ακούστηκαν περίπου δέκα πυροβολισμοί. 

Υπάρχει ανησυχία σε όλους τους κατοίκους και όλο το χωριό είναι ανάστατο με αυτό που συνέβη. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε και τι μέτρα να πάρουμε για να προστατευτούμε. Θα καταλήξουμε να ελέγχουμε τον καθένα που μπαίνει μέσα στο χωριό καθώς ένα μοναδικό δρόμο έχουμε, που είναι είσοδος».

Κώστας  Μπούρας, Ελευθερία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου