25.5.12

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΚΗ ...ΞΕΓΥΜΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ...ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !!

 ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΗΘΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ - ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ  ΕΤΡΕΧΕ ΛΑΔΑΚΙ ( ....ΟΧΙ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ )  ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ...ΛΑΔΙΑΡΗ ΑΚΗ !!
Αυτός είναι ο Νίκος που θα «ξέπλενε» τον Ακη για 15.000 το μήνα !! 
Το πρόσωπο που καταγράφεται ως «Νίκος» στα αρχεία του Ακη Τσοχατζόπουλου και είχε αναλάβει να του διορθώσει την εικόνα στα Μέσα Επικοινωνίας αναζητείται από όλους. Ονόματα κυκλοφορούν ήδη σε όλες τις συζητήσεις και όλοι διερωτώνται ποιο είναι το πρόσωπο που ζήτησε 270.000 ευρώ για να αποκαταστήσει τη δημόσια εικόνα του πρώην υπουργού.
Αυτή η εκστρατεία «διόρθωσης» της εικόνας του κ. Τσοχατζόπουλου στα Μέσα Ενημέρωσης έγινε μετά την αποκάλυψη των σκανδάλων για τις μίζες, την εποχή που ο Τύπος έβριθε δημοσιευμάτων για τον ίδιο και τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη.
Ο εν λόγω «Νίκος» πρέπει να γνωριζόταν πολύ καλά με τον κ. Τσοχατζόπουλο αφού στην επιστολή του απευθύνεται στον πρώην υπουργό με το μικρό του όνομα, λέγοντας «Αγαπητέ Ακη». Συμπεραίνει κανείς, επίσης, ότι ο «Νίκος» είναι πρόσωπο με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ που γνωρίζει καλά το πολιτικό σκηνικό και την αγορά των Μedia αφού εντοπίζει τα αγκάθια στην εικόνα του πρώην υπουργού και του προτείνει διόρθωση εις βάρος του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου ! Του προτείνει, δηλαδή, να φορτώσει τον θόρυβο για σκάνδαλα σε «πρόσωπα της σημερινής ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ» που θέλουν να δείξουν ότι «έκοψαν τον ομφάλιο λώρο με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου»!
Ο «Νίκος» προτείνει συνεργασία βάσει ιδιωτικού συμφωνητικού και από αυτό μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι πρόκειται για άτομο που εξειδικευόταν ως σύμβουλος επικοινωνίας και είχε ή συμμετείχε σε εταιρία δημοσίων σχέσεων που προφανώς είχε αναλάβει στο παρελθόν και άλλες αντίστοιχες... επικίνδυνες αποστολές.  
Η πρόταση περιελάμβανε υποστήριξη διάρκειας 18 μηνών με μηνιαία αμοιβή 15 000, συνολικά δηλαδή 270 χιλιάδες ευρώ !
Στην επιστολή που συνοδεύει την πρόταση-προσφορά αναφέρεται :
«Αγαπητέ Ακη,
Σε συνέχεια της χθεσινής μας συζήτησης σε ότι αφορά τον τομέα της επικοινωνιακής σου υποστήριξης, η πρώτη πρόταση-προσχέδιο σου έχει ήδη κατατεθεί. Όπως σου είπα και χθες, στη συζήτηση που είχαμε, στην πρόταση αυτή δεν συμπεριλαμβάνεται η δική μου αμοιβή και του συνεργάτη μου.
Το χρονικό πλαίσιο προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μας, δηλαδή η αποκατάστασή σου, θεωρούμε ότι είναι 18 μήνες, με βάσει ιδιωτικού συμφωνητικού το οποίο θα υπογράψουμε με φυσικό ή νομικό πρόσωπο που εσύ θα μας υποδείξεις.
Από την ομάδα εργασίας μόνο εγώ θα έρχομαι σε άμεση επαφή μαζί σου οποτεδήποτε χρειάζεται και μαζί θα αποφασίζουμε τα βήματα-ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθήσουμε. Γνωρίζεις κι εσύ όπως και εμείς ότι το συγκεκριμένο έργο-αποστολή έχει ιδιαίτερες δυσκολίες. Παρ'όλα αυτά και με βάσει την εμπειρία που έχουμε είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα.
Η μηνιαία αμοιβή μας (εμένα και του συνεργάτη μου) θα ανέρχεται στο ποσό των 15.000 ευρώ ανά μήνα καθαρά για το οποίο θα εκδίδουμε και ανάλογα παραστατικά.
Ήτοι για 18μηνη συνεργασία : 15.000 ευρώ/μήνα χ 18 μήνες = 270.000 ευρώ
Με την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού και την έναρξη της συνεργασίας μας θα πρέπει να μας καταβληθεί το 30% του συνόλου ως προκαταβολή. Επίσης θα πρέπει να με ενημερώσεις για το ποσό το οποίο προτίθεσαι να μας διαθέσεις σχετικά με την διαχείριση κρίσεων για το ανωτέρω χρονικό διάστημα.
Φιλικά,
Νίκος
Τι ζητούσε για να πληρώσει άλλους
Από την αλληλογραφία και το αρχείο του πρώην υπουργού δεν προκύπτει, βέβαια, αν η πρόταση αυτή υλοποιήθηκε και αν τα ποσά πληρώθηκαν στον «Νίκο» και στα ΜΜε που αυτός πρότεινε.
Στο αρχείο βρέθηκε, επίσης, ένα «Προσχέδιο πρότασης επικοινωνίας Α.Τ.» στο οποίο προτείνονται τρόποι και Μέσα Ενημέρωσης με τα οποία μπορεί να αποκατασταθεί επικοινωνιακά ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Συγκεκριμένα, αναφέρει: την τακτική παραπολιτική παρουσία σε έντυπα, συνεντεύξεις, πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα και αρθρογραφία σε θετική κατεύθυνση, δημοσκοπήσεις καθώς και ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρουσίας σε σειρά ενημερωτικών sites-blogs και social media.
Στο σχέδιο περιλαμβάνεται και «πλάνο πολιτικής παρέμβασης» και αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ποια κατεύθυνση θα επιχειρούσαν να αποκαταστήσουν τη δημόσια εικόνα του πρώην υπουργού:
«Ο θόρυβος κατά Α.Τ. προκλήθηκε από συγκεκριμένα συμφέροντα προκειμένου να εμφανιστούν πρόσωπα της σημερινής ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ως εκείνα τα πρόσωπα που έκοψαν τον ομφάλιο λώρο με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Η δικαστική διερεύνηση δεν απέδωσε κάτι μέχρι σήμερα».
Μάλιστα, στο συγκεκριμένο έγγραφο η οικονομική συνεργασία που προτείνεται στον κ. Τσοχατζόπουλο είναι έναντι αμοιβής που φτάνει τα 7.000 ευρώ το μήνα, με την υποσημείωση ότι σε αυτή την τιμή δεν περιλαμβάνονται οι δύο δημοσκοπήσεις αξίας 8.000 ευρώ και οι δύο.iefimerida.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου