21.5.12

Το ΣΥΡΙΖΑ η πιο φιλο-ευρωπαϊκή δύναμη στην Ευρώπη

"Ο πρώτος λόγος που κάνουμε αυτό το ταξίδι είναι γιατί θέλουμε οι κυβερνήσεις αυτών των δύο σημαντικών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γαλλίας και Γερμανίας, να δουν τι πρεσβεύουμε καθώς αυτό που διαβιβάζεται στην Ευρώπη για μας δεν είναι αυτό που εκπροσωπούμε και θέλουμε αναφέρει στη συνέντευξη του στο Reuters , λέει ο Αλέξης Τσίπρας, που κατά την παραμονή του στο Παρίσι θα δει τους Πιέρ Λορέν και Ζαν-Λυκ Μελανσόν και στο Βερολίνο με τους Κλάους Έρνστ και Γκρέγκορ Γκίζι.
Δεν είμαστε αντι-ευρωπαϊκή δύναμη. Μαχόμαστε να σώσουμε την κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη. Είμαστε ίσως η πιο φιλο-ευρωπαϊκή δύναμη στην Ευρώπη, γιατί οι κυρίαρχες δυνάμεις θα οδηγήσουν την Ένωση σε αποσταθεροποίηση και την ευρωζώνη σε κατάρρευση, αν επιμείνουν στη λιτότητα, προσθέτει.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει ότι οι όροι του δανείου των 130 δισ. ευρώ που υπέγραψε η Ελλάδα με τους διεθνείς δανειστές της τον περασμένο Μάρτιο είναι “νεκρό γράμμα” και πρόσθεσε πως αν έρθει στην εξουσία θα αναζητήσει νέο μίγμα πολιτικής για να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου