25.5.12

Spiegel:Είμαστε ανίκανοι να χαρούμε... το σεξ-Ζηλεύουμε τους Ελληνες !!

Την εικόνα που λίγο – πολλοί όλοι οι Ευρωπαίοι έχουν στο μυαλό τους για τους Γερμανούς, επιβεβαιώνουν τελευταίες έρευνες: Ενας στους δύο δηλώνει ανίκανος να χαρεί οτιδήποτε λόγω του άγχους, ένας στους έξι, μόνο, θυμάται μια στιγμή που χαλάρωσε πραγματικά, ενώ ακόμη και κατά τη διάρκεια του σεξ σκέφτονται τις επιδόσεις τους και όχι την πράξη.
Οι δυο έρευνες, η μια για το περιοδικό Spiegel και η δεύτερη που έγινε από μια εταιρεία μάρκετινγκ στην Κολωνία, μεταξύ άλλων, για τα συμπεράσματά τους βασίστηκαν και σε συνεδρίες που έκαναν ομάδες συμμετεχόντων με τους ερευνητές.
Βάσει, λοιπόν, των εν λόγω ερευνών, το 46% των Γερμανών δηλώνουν όλο και περισσότερο ανίκανοι να χαρούν οτιδήποτε λόγω του καθημερινού άγχους και της αίσθησης ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να τους ζητηθεί κάτι.
Το 55%, των νεότερων, δηλώνουν ότι έχουν χάσει την ικανότητα να νιώθουν καλά. Μάλιστα, έχουν φτάσει στο σημείο να μην μπορούν να απολαύσουν το φαγητό, το αλκοόλ, τις διακοπές ή απλώς λίγη χαλάρωση αλλά και το σεξ!
Σε κάποιο σημείο, οι ερευνητές που μελέτησαν τα δεδομένα που προέκυψαν σημειώνουν πως «το γονίδιο της ευχαρίστησης συνεχώς ατροφεί - ξεχάσαμε να χαιρόμαστε τους εαυτούς μας».
Η έρευνα έδειξε επίσης ότι 91% δέχονται ότι αυτό που αξίζει στη ζωή είναι οι απολαύσεις της, αλλά μόλις 15% μπορούν να θυμηθούν κάποιες στιγμές που να άφησαν πίσω τους τις έγνοιες και να αισθάνθηκαν πραγματικά ευτυχείς.
Σημαντικά έχει επηρεάσει τη ζωή των Γερμανών, πάντως και η κρίση, αφού νοιώθουν ότι καταπιέζονται ιδιαίτερα από αυτή αφού «νιώθουν ότι πρέπει να σηκώσουν όλους στις πλάτες τους».
Η στάση τους έναντι της Ελλάδας, είναι επίσης ζηλόφθονη. «Οταν εξοργιζόμαστε με τις υψηλές συντάξεις και τις μεγάλες διακοπές, προφανώς η ζήλια παίζει ρόλο», παρά το ότι δεν θα μπορούσαν να υιοθετήσουν τον «νότιο» τρόπο ζωής.
Ακόμη και στο σεξ, την πιο προσωπική τους στιγμή, θα περίμενε κάποιος ότι μπορεί να χαλαρώνουν κάπως περισσότερο. Ωστόσο, πολλοί ερωτηθέντες ανέφεραν ότι ακόμη και τότε σκεφτόντουσαν κάποια ταινία, ή διαφημιστικά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου