11.1.13

Μια Ελληνίδα στις 10 ισχυρότερες γυναίκες της Ρωσίας

Η Ρωσία με την αναπτυσσόμενη οικονομία της αποτελεί πλέον φυτώριο νέων και επιτυχημένων επιχειρηματιών, όπου μεταξύ άλλων διαπρέπουν και οι γυναίκες. 
Στις δέκα πιο ισχυρές γυναίκες της Ρωσίας, συμπεριλαμβάνονται κυρίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του Διαδικτύου, του Τύπου, της επικοινωνίας και των τραπεζικών επενδύσεων, αλλά και μία Ελληνίδα.

Πρόκειται για την 37χρονη Τίνα Καντελάκη, τηλεοπτική παραγωγό και παρουσιάστρια η οποία κατέχει μέρος ενός ομίλου ΜΜΕ και επικοινωνιών, του Apostol.

Έχει γεννηθεί στην Τιφλίδα από αριστοκρατική οικογένεια ελληνικής καταγωγής και ανελίχθηκε γρήγορα στα πράγματα. Ενώ είχε γίνει δεκτή στην ιατρική Σχολή της Τιφλίδας, εγκατέλειψε γρήγορα τις σπουδές της για τη δημοσιογραφία και έκτοτε εργάζεται στον κλάδο της μάχιμη δημοσιογραφίας, ενώ ως χόμπι έχει και ένα βραβευμένο εστιατόριο γεωργιανής κουζίνας.

Θεωρείται πρέσβειρα «ομορφιάς» και υπόδειγμα καλού γούστου, αλλά ταυτόχρονα βρίσκεται στην Ρωσική Επιτροπή Παιδείας και προωθεί την εισαγωγή της τεχνολογίας στα ρωσικά σχολεία, ενώ γενικά στρατεύεται υπέρ της βελτίωσης της ρωσικής εκπαίδευσης.

Μάλιστα στις 28 Φεβρουάριου του 2012, η Καντελάκη διεξήγαγε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τους τότε υποψήφιους για τη ρωσική προεδρία, με τίτλο «Το μέλλον της ρωσικής εκπαίδευσης, πώς να αποφύγουμε την καταστροφή». Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε γίνει επικεφαλής μιας δημόσιας επιτροπής του παρατηρητήριου για «Καθαρές Εκλογές»., το οποίο είχε οργανωθεί από το Συντονιστικό Συμβούλιο των Νεαρών Δικηγορών.

Όσον αφορά την επιχειρηματική της δράση, η Καντελάκη δεν αρκείται στο πολιτικό της τοκ-σόου και στην παραγωγή εκπομπών. Η εταιρία της παρέχει υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων, αλλά και η ίδια έχει υπογράψει συμβόλαιο εκατομμυρίων με γνωστή εταιρία καλλυντικών για να δανείσει το πρόσωπό της στις διαφημιστικές καμπάνιες στης εταιρίας.tovima.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου