10.1.13

Bενιζέλος: Ο Διώτης έκανε αντίγραφα της λίστας σαν μαρουλόφυλλα

«Με τη λίστα Λαγκάρντ υπάρχει ένας νευρικός κλονισμός. Δημοσιογραφικά τον εκφράζει ο Βαξεβάνης και πολιτικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», είπε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ.Βενιζέλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννη Διώτη καλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση να αποσύρει εντός της ημέρας την πρόταση παραπομπής που αφορά το πρόσωπό του. Μίλησε για αήθη επίθεση κατά του ιδίου και της οικογένειάς του εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ με χυδαιότητες και αναλήθειες. «Δεν δέχομαι την οργανωμένη συκοφαντική επίθεση που καθοδηγήθηκε επισήμως από το Γραφείο Τύπου και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε ο κ.Βενιζέλος.
«Δεν μπορώ να αποσιωπήσω το γεγονός ότι μια νέα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση για 600 δήθεν επιπλέον ονόματα που σβήστηκαν απ'τη λίστα» τόνισε αναφερόμενος στη Νάντια Βαλαβάνη η οποία είχε δηλώσει ότι 600 ονόματα σβήστηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ.
Αναφερόμενος στην διαρροή από δικαστικούς κύκλους ότι το στικάκι παραποιήθηκε πριν παραδοθεί στον κ.Βενιζέλο, είπε: «Τα χθεσινά κάνουν ακόμα και τον πιο κακόπιστο να καταλάβει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε πολιτική σκευωρία. Οφείλω στον τόπο, την παράταξη και τον εαυτό μου να πω ότι δεν ανέχομαι αυτή την επίθεση που καθοδηγήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ».
Συνεχίζοντας την επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμφισβήτησε «ακόμα και το κύρος της τρικομματικής επιτροπής που πήγε να παραλάβει το υλικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπλέει ακόμα και με την Χρυσή Αυγή με την οποία συγκροτούν μέτωπο».
«Ο Διώτης μοίραζε το στικάκι σαν μαρουλόφυλλα»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη ότι «έκανε αντίγραφα της λίστας σαν μαρουλόφυλλα και τα μοίραζε».
Πρόσθεσε ότι αυτός που έδωσε το στικάκι στον Κώστα Βαξεβάνη, έκανε ραντεβού και με άλλους εκδότες προσθέτοντας με νόημα «βοά η πιάτσα, θα τα πούμε όλα τις επόμενες μέρες, εκτός αν ο Θεός φωτίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και αποσύρει την πρόταση για προκαταρκτική σε βάρος μου
Ο κ.Βενιζέλος κάλεσε ακόμα τον κ.Βαξεβάνη να πει «από ποιον πήρε το υλικό που δημοσίευσε».
Στην πρόκληση του κ.Βενιζέλου απάντησε ο δημοσιογράφος γράφοντας στο Twitter του «Αλήθεια δεν θυμάστε;»
«Η ημερομηνία μετεγγραφής μπορεί να αλλάξει οποιαδήποτε ώρα»
Η υπόθεση της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ και η αφαίρεση των τριών αρχείων των συγγενών του κ.Παπακωνσταντίνου μπορεί να πάρει διαφορετική τροπή όμως καθώς ειδικοί επισημαίνουν πως η ημερομηνία εγγραφής των αρχείων μπορεί να είχε τροποποιηθεί από όποιον είχε στην κατοχή του το στικάκι.
Αυτό φέρεται να είπε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή, ο προϊστάμενος της Οικονομικής Αστυνομίας ταξίαρχος Δημήτρης Γεωργατζής, ο οποίος τον επισκέφθηκε σήμερα.
Στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου βρέθηκε σήμερα και ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος  δημοσίευσε στο περιοδικό HOT DOC πως το στικάκι με τη λίστα Λαγκάρντ που έχει στα χέρια του έχει αρχεία με διαφορετική ημερομηνία και διαφορετικά ονόματα από τα αρχεία που βρίσκονται στο στικάκι του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.
Πεπόνης-Μουζακίτης: Θα στείλουμε τα στοιχεία στη Βουλή
Παράλληλα, με τον κ.Παντελή επικοινώνησαν και οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης. Οι δύο εισαγγελείς εξήγησαν πως η άρνησή τους να παραδώσουν το στικάκι στη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, όπως παρήγγειλε χτες ο κ.Παντελής, δεν συνιστά ανυπακοή.
Όπως είπαν, σκοπεύουν να διαβιβάσουν άμεσα στη Βουλή όλα τα στοιχεία τα οποία έχουν συγκεντρώσει προκειμένου να ξεκινήσει η συζήτηση για τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη αλλά τελικά θα γίνει την Παρασκευή.iefimerida.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου