10.1.13

Ζουμεροί γλουτοί ίσον υγιής καρδιά

Όσοι και όσες διαθέτουν μεγάλα οπίσθια μπορούν πια να αισθάνονται τυχεροί. 
 Σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, η συσσώρευση του λίπους στα οπίσθια μειώνει  τα επίπεδα της λεγόμενης «κακής» χοληστερόλης (LDL) στο αίμα –σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην περίπτωση της συγκέντρωσης λίπους στο στομάχι-, ενώ από την άλλη αυξάνει την «καλή» χοληστερόλη (HDL), με αποτέλεσμα να προστατεύεται η υγεία και η καλή λειτουργία της καρδιάς.
Η μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε στο International Journal of Obesity περιλάμβανε κι ένα επιπλέον εύρημα, καθώς υποστήριζε ότι το λίπος στους γλουτούς μπορεί να μειώσει ακόμη και τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.
Ο καθηγητής Jimmy Bell, επικεφαλής στο τμήμα μεταβολισμού και μοριακής απεικόνισης στο Hammersmith Hospitals NHS Trust, εξηγεί:
«Το λίπος έρχεται σε 'καλή' και σε 'κακή' μορφή. Επειδή το λίπος γύρω από τα οπίσθια διασπάται πιο αργά σε σχέση με το λίπος που βρίσκεται στην κοιλιά, παράγονται λιγότερες φλεγμονώδεις κυτοκίνες, οι χημικές ουσίες δηλαδή που έχουν συνδεθεί με το διαβήτη, τις καρδιακές παθήσεις και την παχυσαρκία. Το να καίγεται το λίπος γρήγορα δεν είναι καλό για τον οργανισμό».
Οι επιστήμονες, ωστόσο, υπενθυμίζουν ότι η συγκέντρωση λίπους γύρω από τη μέση μπορεί να έχει ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου