12.1.13

7.10.2011 - Τί έλεγε ο Παπακωνσταντίνου σε Κουσελά για την λίστα φοροφυγάδων !

 «Αδειασμα» Παπακωνσταντίνου σε Κουσελα για τη λίστα φοροφυγάδων 
Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !
Ας Θυμηθούμε το ρεπορτάζ της 7.10.2011 για την Λίστα Φοροφυγάδων που είχε καταγγείλει ο Δημ.Κουσελάς
«Αδειάζει» ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου τον βουλευτη του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά σχετικά με τις καταγγελίες του περι λίστας με χιλιάδες ονόματα οφειλετών οι οποίοι παρέμεναν ανενόχλητοι.
Πάντως, νωρίτερα ο οικονομικός Εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης δέταξε προκαταρκτική  εξέταση για το θεμα.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου μετά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε κατηγορηματικά ότι «δεν υπάρχει κάτι τέτοιο». Πρόσθεσε μάλιστα: «Υπάρχει, όπως επανειλημμένα έχουμε πει, η υποχρέωση δημοσιοποίησης της λίστας των πολιτών με ληξιπρόθεσμες οφειλές και υπάρχει και η διαδικασία στο υπουργείο Οικονομικών από το ΣΔΟΕ και από τις αρμόδιες υπηρεσίες για ους φοροφυγάδες».
Κατά τη χθεσινη  συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ υπήρξε ένταση μεταξύ του κ. Κουσελά και του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου για το θέμα της φοροδιαφυγής.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης φέρεται να αντέδρασε στην ερώτηση Κουσελά για το ποια μέτρα έχουν ληφθεί για μεγαλοφειλέτες, ρωτώντας τον τι έκανε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών.
Ο κ. Κουσελάς υποστήριξε πως είχε παραδώσει λίστα με οφειλέτες, ενέργεια την οποία συνέδεσε με την αποχώρηση του από την θέση του υφυπουργού.
Λίγο αργότερα ο πρώην υφυπουργός φέρεται να διευκρίνισε στους δημοσιογράφους ότι η επίμαχη λίστα αφορά 3.800 φοροφυγάδες με χρέη άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ ο καθένας. Ο κ. Πεπόνης ανέθεσε την έρευνα στην εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, με εντολή να εξεταστεί το θέμα που έθεσε ο κ. Κουσελάς και να εντοπιστεί αν έχουν διαπραχθεί από μη πολιτικά πρόσωπα αξιόποινες πράξεις, όπως αυτή της απιστίας σε βάρος του δημοσίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου