11.1.13

Οι Τούρκοι δεν μιλούν για την Μαρίνα Καλαμάτας !

Τί αναφέρει η εταιρείας Doguş για τις Μαρίνες που απέκτησε στην Ελλάδα
Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στην Καλαμάτα οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για την εκχώρηση της Μαρίνας σε εταιρεία τουρκικών συμφερόντων.
Παρόλα αυτά οποιοσδήποτε με μια απλή επίσκεψη στην ιστοσελίδα της εταιρείας Doguş, που φέρεται πλέον ότι θα εκμεταλλεύεται στο εξής την Μαρίνα της Καλαμάτας, θα διαπιστώσει ότι η συγκεκριμένη Μαρίνα δεν περιλαμβάνεται. Αντίθετα η εταιρεία αναφέρεται στις Μαρίνες Γουβιών στην Κέρκυρα, Λευκάδας στην Λευκάδα, και Ζέας που βρίσκεται στο αρχαίο λιμάνι του Πειραιά.
Ωστόσο αυτό σε καμία περίπτωση δεν ανατρέπει τις ανησυχίες που υπάρχουν.
Αντίθετος στην αλλαγή του καθεστώτος στην Μαρίνα, εμφανίστηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας. Ο κος Νίκας μίλησε για πλήγμα στα συμφέροντα του Δήμου, αλλά και στα συμφέροντα των επαγγελματιών και των κατοίκων της Δυτικής Παραλίας, οι οποίοι χρησιμοποιούν τους χώρους της Μαρίνας είτε για την υποστήριξη των επαγγελματικών δραστηριοτήτων τους είτε για αναψυχή.
Να σημειωθεί ότι ο Δημοτικός λιμένας «Μαρίνα», έχει παραχωρηθεί κατά χρήση από το Δημόσιο στο Δήμο Καλαμάτας, ο οποίος τον ενοικίασε ύστερα από διαγωνισμό και με συμφωνητικό για 24 χρόνια.
Ο Δήμος, δήλωσε ο Δήμαρχος, δεν μπορεί ποτέ να αποδεχθεί την αλλαγή καθεστώτος, για αυτό – άλλωστε – αρνήθηκε να συναινέσει στην εκχώρηση των μετοχών. Σημειώνεται ότι, όρος του συμφωνητικού είναι η αδειοδότηση από το Δήμο για την περίπτωση εκχώρησης μετοχών.
Σύμφωνα με πλήθος δημοσιευμάτων που δημιούργησαν αναστάτωση στην Καλμάτα, ο Τούρκος δισεκατομμυριούχος Φερίτ Σαχένκ θα διαθέτει σύντομα στο χαρτοφυλάκιό και την Μαρίνα της Καλαμάτας.
Ο 49χρονος Φερίτ Σαχένκ έχει προσωπική του περιουσία που ξεπερνά τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια και θεωρείται ο τούρκος «κροίσος».
Η εταιρία Doguş της οποίας είναι ιδιοκτήτης έχει την μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Τουρκίας Garanti Bank, 4 τηλεοπτικά δίκτυα το NTV και STAR, NTV Spor και CNBC-ε και παράλληλα έχει ηγετική θέση στον τουρισμό, στον κατασκευαστικό τομέα και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Διαβάστε την ανακοίνωση της εταιρείας Doguş στην οποία απουσιάζει η Μαρίνα της Καλαμάτας:

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου