23.11.17

ΣΤΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ 41 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΣΥΛΟΓΗ ΤΟΥΣΑΜΕΣΗ ήταν η κινητοποίηση των αρχών για την περισσυλογή 41 μεταναστών που προς το παρόν διαμένουν στις Εργατικές κατοικίες με την αρωγή του Δήμου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία. Πρόκειται συνολικά για 41 διασωθέντες μετανάστες από ακυβέρνητο σκάφος ανοικτά του Μάραθου Μεσσηνίας.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι μετανάστες στην πλειοψηφία τους είναι άντρες πακιστανικής καταγωγής, οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε σκάφος στην

περιοχή του Μάραθου το πρωί της Πέμπτης με προορισμό την Ιταλία. Ωστόσο ελάχιστα μίλια από τις ακτές το σκάφος υπέστη μηχανική βλάβη ένας από τους επιβαίνοντες κάλεσε σε βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης 112 με αποτέλεσμα να ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των επιβαινόντων οι οποίο αργότερα με σκάφος του Λιμενικού μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κυπαρισσίας. 
Η κινητοποίηση του Λιμενικού σταθμού Κυπαρισσίας ήταν άψογη σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές ενώ αναμένεται στους πρόσφυγες να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας οι 20 εκ των διασωθέντων έχουν νόμιμα έγγραφα, καθώς μεταξύ του βρίσκονται και 4 ανήλικοι.
ΓΙΑΝΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΣΥΣΚΕΨΗ..ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ

ΜΙΚΡΟ καλάθι λόγω των μειωμένων πόρων από την κεντρική εξουσία διατηρεί ο Δήμος Τριφυλίας σε ότι αφορά την πολιτική προστασία καθώς η σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού οργάνου ανέδειξε τα προβλήματα που υπάρχουν σε υποδομές και παρεμβάσεις.
Ο προγραμματισμός αποφάσεων μέσα από συλλογική προσπάθεια υπερτονίστηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης καθώς η Τριφυλία έχει βιώσει στο παρελθόν πλημμυρικά φαινόμενα, καταπ΄τώσεις βράχων, αλλά κυρίως ζημιές σε υποδομές. Στην σύσκεψη προέδρευσε ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας, εστιάζοντας στα μειωμένα κονδύλια που προβλέπονται στο Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου που αποτυπώνεται στην πράξη με μείωση πόρων προερχόμενα από τα αρμόδια υπουργεία. Ζήτησε μάλιστα από τους αρμόδιους να φροντίσουν την εκταμίευση περισσότερων πόρων καθώς υπάρχουν ελλείψεις σε σημεία κατά μήκος του Δήμου με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας,
Από την πλευρά του ο Προιστάμενος Πολιτικής Προστασίας στην  Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Γιώργος Σταθάς έδωσε κατευθύνσεις για τον συντονισμό των αρχών σε περιπτώσεις εκδήλωσης φαινομένων ώστε να υπάρχει πρόνοια για τους πολίτες και το περιβάλλον, ενώ η συζήτηση αναλώθηκε κυρίως σε θέματα που αφορούν την κακή συντήρηση του δικτύου ομβρίων υδάτων, τις υποδομές σε χωριά καθώς και οι αποδέκτες απορροής υδάτων στο εθνικό οδικό δίκτυο.
Παρών στην σύσκεψη που διεξήχθη στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας, παραβρέθηκαν αρμόδιοι παράγοντες από το Αστυνομικό Τμήματ Τριφυλίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων, του Δασαρχείου Κυπαρισσίας, ώστε να καταρτιστεί συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης.
Γ.ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου