24.11.17

Φωταγωγημένη αύριο η Βουλή για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

 Φωταγωγημένη με πορτοκαλί χρώμα θα είναι αύριο η Βουλή των Ελλήνων, συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών και υπενθυμίζοντας, όπως τόνισε η Γ' αντιπρόεδρος της Ολομέλειας του Σώματος, Τασία Χριστοδουλοπούλου, ότι αυτό το αποκρουστικό φαινόμενο πρέπει να τελειώσει.
Τα στατιστικά στοιχεία είναι ανησυχητικά για το τι συμβαίνει, σε όλον τον πλανήτη, στις γυναίκες που καταγγέλλουν από ακρωτηριασμούς γεννητικών οργάνων μέχρι σωματική, σεξουαλική, ψυχολογική ή καθημερινή λεκτική βία και περιθωριοποίηση.
«Μόνο στην Ευρώπη, δεκαεξίμιση εκατομμύρια γυναίκες πέφτουν κάθε χρόνο θύματα της βίας, κακοποιούνται σωματικά και σεξουαλικά από τους άντρες, στους χώρους δουλειάς τους, μέσα στην οικογένεια τους, στον δρόμο» ανέφερε η κ. Χριστοδουλοπούλου.
Παράλληλα, έδωσε έμφαση στη νομοθετική πρωτοβουλία που ανέλαβε η κυβέρνηση για την επικύρωση της «Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης», η οποία εκκρεμεί από το 2011, οπότε την υπέγραψε η Ελλάδα, και επισήμανε ήταν μία σύμβαση-απαίτηση όλων των προοδευτικών κοινωνιών για την προστασία των γυναικών και την τιμωρία των δραστών, ενώ ταυτόχρονα προσδιορίζει πώς θα γίνεται η παρακολούθηση αυτών των φαινομένων σε όλες τις χώρες που την υπογράφουν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου