25.11.17

Γιατί δεν πρέπει να αφήνουμε άπλυτα ρούχα πολλές μέρες σε ένα δωμάτιο

Πολλές φορές τυχαίνει να αφήνουμε πάνω σε μια καρέκλα στο δωμάτιο ρούχα που προορίζονται για πλύσιμο.
Μπορεί αυτό φαινομενικά να είναι αθώο για την υγεία μας αλλά, στην πραγματικότητα, είναι μια συνήθεια που πρέπει να καταργήσουμε.
Ποιος είναι ο λόγος; Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ανθρώπινες οσμές που παραμένουν επάνω στα βρώμικα ρούχα λειτουργούν ως «μαγνήτης» για τα ακάρεα και για πολλά έντομα ακόμη και αν δεν τα βλέπουμε με γυμνό μάτι. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη ειδικών του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ, τα βρώμικα ρούχα που πετάμε στο υπνοδωμάτιό μας ή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, αποτελούν πόλο έλξης για τους κοριούς και άλλα έντομα.
Οι κοριοί κρύβονται συνήθως στις ραφές και το εσωτερικό των στρωμάτων, σε σχισμές κιβωτίων ή στα πλαίσια των κρεβατιών, εντοπίζονται όμως και αλλού. Δεδομένου ότι τρέφονται με αίμα, μπορεί να τους εντοπίσουμε οπουδήποτε, από ένα πολυτελές ακριβό ξενοδοχείο, μέχρι ένα στρατόπεδο.
Οι ερευνητές που έχουν μελετήσει το θέμα κατέληξαν πως πρέπει να βάζουμε τα άπλυτα σε ένα καλάθι και μάλιστα να μην τα αφήνουμε για πολλές μέρες εκεί. Αν τώρα ταξιδεύουμε και μένουμε σε ξενοδοχείο, είναι καλύτερα να τα κλείνουμε μέσα σε μια σακούλα μέχρι να τα πάμε για πλύσιμο.



baby

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου