23.11.17

Απαγορεύεται να ελέγχεται ο Πάνος Καμμένος!

Μπορεί ένας υπουργός να χειρίζεται μια υπόθεση πώλησης όπλων αλλά να μην δίνει λογαριασμό σε κανέναν; Μπορεί να κινείται χωρίς περιορισμούς μέσα σε δίκτυα εμπόρων όπλων, να κλείνει συμφωνίες, να συνεργάζεται με «ντίλερς» και να δημιουργεί τεράστιες υπόνοιες για την νομιμότητα των χειρισμών του; Όλα αυτά δεν είναι κάπως περίεργα για τον Πάνο Καμμένο; Δεν δημιουργεί εύλογα απορίες στην κοινή γνώμη για την προάσπιση των συμφερόντων των ελλήνων φορολογούμενων; 
H συζήτηση για το θέμα, αναβλήθηκε για τις 27 Νοεμβρίου ενώ στην υπόθεση ενεπλάκη ο Νίκος Κοτζιάς και το υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή την κατάθεση απορρήτων εγγράφων από τον Ανδρέα Λοβέρδο στη Βουλή, προειδοποιώντας ότι θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 146 του Ποινικού Κώδικα περί κατασκοπείας! Εν τω μεταξύ, είναι αδύνατον για τον μέσο πολίτη, να αντιληφθεί, έστω και αποσπασματικά, τι ακριβώς γίνεται με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τις
δοσοληψίες του με το εμπόριο όπλων. Και να θέλει να ασχοληθεί δεν μπορεί ούτε κατά διάνοια να κατανοήσει τι έχει συμβεί. Το μόνο που μπορεί να συγκρατήσει είναι η πολιτική αντιπαράθεση, επιτηδευμένη και σχεδιασμένη κατάλληλα, ώστε να μην φτάσει ο κ. Καμμένος σε κάποια επιτροπή ελέγχου. Όλα αυτά βεβαίως, γίνονται επειδή ο ίδιος δεν θέλει να δώσει εξηγήσεις. Ούτε στη Βουλή ούτε στον ελληνικό λαό. Ακολουθώντας πάντα τον δρόμο της «αυτόκλητης ασυλίας» και επικαλούμενος το «ηθικό πλεονέκτημα» του αντιμνημονιακού ήρωα που όμως υπηρετεί πιστά το Μνημόνιο…  Το παράδοξο είναι ότι ο Νίκος Κοτζιάς, μολονότι ως επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας έπρεπε να ζητήσει εξηγήσεις από τον ΥΠΕΘΑ, προσπαθεί να συγκαλύψει τις τυχόν ατασθαλίες του, με απαγορεύσεις. Επιπλέον, είναι τουλάχιστον αστείος ο χαρακτηρισμός του περιεχομένου του τηλεγραφήματος του πρεσβευτή της Ελλάδας στη Σαουδική Αραβία ως απόρρητου. 
Γιατί ο κ. Πολυχρονίου επαναλάμβανε όσα είχε αναφέρει από τις 13 Ιουνίου του 2017 σε απλό email του ο πρόξενος της Ελλάδας στο Ριάντ: «Σαουδάραβες στρατιωτικοί δήλωσαν πλήρη άγνοια για δραστηριότητα κ. Παπαδόπουλου και εξέφρασαν την επιθυμία οι συνομιλίες να γίνονται Government to Government», όπως ενημέρωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο κ. Κλουβάτος σε ένα αδιαβάθητο email. Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο Ανδρέας Λοβέρδος έφερε νέα στοιχεία στη Βουλή για το θέμα της πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία και η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε με τη σειρά της νέα επίκαιρη ερώτηση για την πώληση αμυντικού υλικού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το συμπέρασμα είναι μόνο ένα: Κάνουν τα πάντα για να μην διαρραγεί ούτε στο ελάχιστο, το κυβερνητικό μέτωπο. 
Ο Αλέξης Τσίπρας ξέρει καλά ότι αν ο Καμμένος βρεθεί μόνος εξαιτίας αποκαλύψεων, πολύ δύσκολα θα γλιτώσει την κατάρρευση της κυβέρνησης. Και γι αυτό «απαγορεύει» κάθε έλεγχο της δραστηριότητάς του. Και όποτε ο εταίρος του βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, επιστρατεύει θεούς και δαίμονες για να τον προστατεύσει. Μη έχοντας κανέναν ενδοιασμό ή ηθικό εμπόδιο και βουτηγμένος μέσα στον αμοραλισμό του, δεν χάνει ευκαιρία να αποδεικνύει ότι είναι ικανός για όλα μπροστά στην απώλεια της εξουσίας. 
Ως πότε όμως; Ο καιρός της «Αποκάλυψης» πλησιάζει για όλους …

Στο βίντεο :
Όταν ο Καμμένος κατέθετε στη Βουλή απόρρητο έγγραφο.
 Κάποιος να ενημερώσει τον Κοτζιά βρε παιδιά!

 Ανδ. Ζαμπούκας-liberal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου