25.11.17

Δημοσκόπηση πονοκέφαλος για κυβέρνηση

Σε δημοσκόπηση της η  Metron Analysis  για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα Νέα Σαββατοκύριακο» δίνει προβάδισμα 11,5 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ .
Παράλληλα, τα πρώτα δημοσκοπικά ευρήματα που ακολουθούν την εκλογή ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς αναδεικνύουν την επιστροφή της δημοκρατικής παράταξης.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην εκτίμηση ψήφου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 35,6% έναντι 24,1% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με ποσοστό 12,5%, προσδίδοντας νέα δυναμική στον υπό διαμόρφωση φορέα.
Η ΝΔ κινείται, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, σε τροχιά κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας, σε αντίθεση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα ποσοστά της οποίας αντικατοπτρίζουν την απαισιοδοξία που καταγράφεται στην ελληνική κοινωνία παρά τη διανομή κοινωνικού μερίσματος.
Αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι στιγμής ο Αλέξης Τσίπρας, το 70% αξιολογεί τον πρωθυπουργό αρνητικά, ενώ μόλις το 20% τον αξιολογεί θετικά, στον απόηχο των πλημμύρων στη Δυτική Αττική και την κλιμάκωση των αποκαλύψεων για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου