24.11.17

9 ψήφοι κρατάνε τον ΣΥΡΙΖΑ δεμένο στο σκάνδαλο με τα όπλα

Η υπόθεση με το σκάνδαλο των όπλων, όπου εμπλέκεται το όνομα του κ  Καμμένου, έχει αναδείξει ένα άλλο σκάνδαλο, που είναι μεγαλύτερο από της πώλησης όπλων. 
Το σκάνδαλο να μην ξέρουν πολιτειακοί και  κυβερνητικοί παράγοντες ότι απόρρητο από τη Βουλή δεν υπάρχει σε κοινοβουλευτική δημοκρατία. Υπάρχει σε χούντες και σε αυταρχικά καθεστώτα. 
Η απόκρυψη στοιχείων από τη Βουλή είναι το αδίκημα. Όχι η αποκάλυψή τους!
Οι πολιτειακοί και κυβερνητικοί παράγοντες, που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να σώσουν τον κ Καμμένο από την υπόθεση πώλησης όπλων, θα έπρεπε να ξέρουν ότι η Βουλή και οι βουλευτές είναι το ανώτερο όργανο της Δημοκρατίας μετά το λαό. Γιατί είναι ο λαός ο ίδιος δι’ αντιπροσώπων.
Θα έπρεπε να ξέρουν ακόμα ότι τίποτε δεν μπορεί να είναι απόρρητο από τη Βουλή και τους βουλευτές. Οι πάντες στο κράτος είναι υποχρεωμένοι να πληροφορούν και να δίνουν στους αντιπρόσωπους του λαού ο,τι δήποτε τους ζητιέται. Καμιά Αρχή δεν δικαιούται να
αρνηθεί πληροφόρηση ή να ζητήσει την αιτία που ζητιώνται οι πληροφορίες. Ό, τι είναι απόρρητο δίνεται με συγκεκριμένες διαδικασίες. Αλλά, δίνεται.
Το κοινοβούλιο το ίδιο έχει από τον κανονισμό της λειτουργίας του τους τρόπους να εξασφαλίζει το απόρρητο και των στοιχείων που παίρνουν οι βουλευτές, αλλά και της συζήτησής τους σε περιβάλλον απορρήτου. Σε καμιά περίπτωση, όμως, κανένα απόρρητο στοιχείο δεν μπορεί να κρυφτεί από τη Βουλή, με καμιά δικιολογία.
Κι αυτό ισχύει για κάθε Βουλή στον δημοκρατικό κόσμο. Το Watergate δεν θα υπήρχε χωρίς την αφαίρεση απορρήτων του κράτους, ούτε θα είχε γίνει η κάθαρση από την κυβέρνηση Κράξι στην Ιταλία, ούτε καν η παραπομπή σε δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου!
Στη συγκεκριμένη περίπτωση του διαφαινόμενου σκανδάλου Καμμένου, τα παραπάνω απλά μοιάζει να τα αγνοούν:
1.ο υπουργός Εξωτερικών κ Κοτζιάς, που απείλησε με …φυλάκιση τον βουλευτή Α Λοβέρδο (!) επειδή κατέθεσε απόρρητα έγγραφα στη Βουλή, αγνοώντας ότι είναι δικαίωμα του βουλευτή να καταθέτει ακόμα και απόρρητα έγγραφα αν διαφυλάττει το απόρρητό τους, όπως έκανε ο κ Λοβέρδος.
2.ο πρόεδρος της Βουλής Ν Βούτσης, που σφράγισε τα έγγραφα και τα παρέδωσε στον γενικό γραμματέα της… κυβέρνησης! Θεωρώντας έτσι στην πράξη ότι η κυβέρνηση είναι πιο αρμόδια και πιο φερέγγυα από το Κοινοβούλιο του λαού να γνωρίζει τα του κράτους!! Θεωρώντας ότι η κυβέρνηση είναι ανώτερο όργανο από τη Βουλή!
3.ο εγκαλούμενος υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος, που ανακοίνωσε μέσω … twitter, ότι δίνει πρόσβαση να δουν τα μέλη της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής τα απόρρητα έγγραφα του υπουργείου Άμυνας και ότι αποχαρακτηρίζει όσα δει και ζητήσει ο εισαγγελέας! Αγνοώντας, ότι δεν κάνει χάρη σε κανέναν! Υποχρεωμένος είναι να δίνει τα πάντα στην Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής και στον αρμόδιο εισαγγελέα! Που είναι υπεύθυνοι για τη διαφύλαξη του απορρήτου.
Φυσικά όλοι οι παραπάνω ξέρουν πολύ καλά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις κάθε πολιτικού και κρατικού παράγοντα. Κυρίως ο πρόεδρος της Βουλής. Και το γεγονός ότι ξέρουν τις παραπάνω αλφαβήτες αποδεικνύει ότι οι κινήσεις τους έγιναν μόνο και μόνο για να αμολήσει μελάνι η σουπιά ώστε να κρυφτεί ο κ Καμμένος.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο υπουργός Άμυνας είναι έκθετος με την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία και με τον λαθρέμπορο μεσάζοντα που εμπλέκεται σ αυτήν. Η ίδια η ξένη χώρα δεν τον αναγνωρίζει ως εκπρόσωπό της παρά τις προ καιρού αντίστοιχες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας.
Και είναι έκθετος και για ένα ακόμα γεγονός που δεν έθιξε ούτε η αντιπολίτευση! Ενώ εκείνος κατηγορεί βουλευτές και διατάζει ΕΔΕ στις υπηρεσίες του για τη διαρροή των απόρρητων εγγράφων (και σωστά), κανείς δεν τον εγκαλεί για την ευκολία, με την οποία φεύγουν απόρρητα από το υπουργείο, του οποίου είναι υπεύθυνος! Τι ασφάλεια εξασφαλίζει στο υπουργείο του;
Η εναγώνια προσπάθεια του πρωθυπουργού και των στελεχών της κυβέρνησης να υπερασπιστούν σαν μια γροθιά τον κυβερνητικό τους εταίρο, αντί να τον αφήσουν μόνο στη Βουλή, όπως προβλέπει ο κανονισμός (που ξανακαταπατήθηκε!), μαρτυράει την αγωνία τους να τον σώσουν από καμιά παραπομπή ώστε να σωθούν οι ίδιοι  σαν κυβέρνηση. 
Δεκάρα δεν δίνουν για τον ίδιο. Τις ψήφους στην επικείμενη ψήφιση του προϋπολογισμού μετράνε, που είναι πάντα ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
 Εκεί τους κρατάει ο κ Καμμένος και τρέχουν αλαλάζοντας.
Γι αυτό και όσοι παρακολουθήσουν τη σχετική συζήτηση τη Δευτέρα στη Βουλή ας φοράνε και μάσκες στο πρόσωπό τους. 
Γιατί το τι βρωμιά έχει να ρίξει στον ανεμιστήρα η συγκυβέρνηση σαν προπέτασμα καπνού, δεν περιγράφεται. 
Ψήφος εμπιστοσύνης είναι αυτή. 
Να τσαντιστεί ο ανεξέλεγκτος υπουργός και να τινάξει το μαγαζί ως άλλος Σαμψών; 
 
Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης
liberal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου