25.11.17

«ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ»! Δείτε από ποια σοβαρή ασθένεια μπορεί να σώσει ένα φυλλαράκι από λάχανο!

Μια μεγάλη μερίδα συνανθρώπων μας – για τις διάφορες παθήσεις που τους ταλαιπωρούν- ακολουθούν τα καλά κρυμμένα μυστικά των συνταγών της γιαγιάς. Ανοίγουν τα συρτάρια, διαβάζουν τις οδηγίες και δοκιμάζουν, με την ελπίδα να δουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν….
Η ψωρίαση και η ακμή είναι δύο δυσάρεστες δερματικές παθήσεις οι οποίες υποχρεώνουν τον ασθενή να σηκώσει μεγάλο ψυχολογικό βάρος για πολλά χρόνια.
Λάχανο 
laxano-1728x800_cΧρησιμοποιείται από το παρελθόν για τη θεραπεία πλήθος ασθενειών αλλά και γαι τις δερματικές παθήσεις. Οι Ρωμαίοι το αποκαλούσαν το ‘’φάρμακο του φτωχού’’.
Τα λαχανόφυλλα ωμά η ζεματισμένα ως κατάπλασμα ή κομπρέσες αντιμετωπίζουν την ψωρίαση, τα εκζέματα, τους καλόγερους και τις νευραλγίες, σύμφωνα με τη λαϊκή ιατρική.

Μελιτζάνα 

Οταν τα φύλλα της μελιτζάνας γίνονται κατάπλασμα που εφαρμόζεται εξωτερικά έχουν επουλωτικές ιδιότητες σε φλεγμονώδεις καταστάσεις και σε καλόγερους. Κατάγεται από την Ινδία και την Κίνα από όπου διαδόθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο Λεμονιά 
 Το λεμόνι προσφέρει αντοχή στον οργανισμό, είναι αντισηπτικό και καθαριστικό του αίματος ενώ παράλληλα αποδεικνύεται ευεργετικό σε περιπτώσεις δερματικών παθήσεων. Σύμφωνα με τους βοτανολόγους, εξωτερικά ο χυμός του λεμονιού αντιμετωπίζει την ψωρίαση και εξαλείφει τις φακίδες, όπως αναφέρει το life2day.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου