12.2.19

Παραμένει το πρόβλημα σχέσεων ΔΕΗ και ΕΛΤΑ

Το πρόβλημα στις σχέσεις της ΔΕΗ με τα ΕΛΤΑ (που δεν αποδίδουν έγκαιρα τα χρήματα από είσπραξη λογαριασμών) είναι ακόμη υπαρκτό. Αποτέλεσμα αυτής της «σχέσης» είναι τα προβλήματα που δημιουργούνται στους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος. 
Όπως έγινε γνωστό επιχειρηματίας από τη Βόρεια Λέσβο, αν και πλήρωσε στα ΕΛΤΑ της περιοχής του τον λογαριασμό της ΔΕΗ, εν τούτοις όχι μόνο δε φαίνεται πληρωμένος (κι έχασε την έκπτωση του 15% ως συνεπής καταναλωτής), αλλά ενημερώθηκε από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ πως υπάρχει το ενδεχόμενο  διακοπής της σύνδεσής του γιατί «έχει απλήρωτους λογαριασμούς». Όπως είπε στην ΕΡΤ  Αιγαίου ο επιχειρηματίας  με τον 5ψήφιο αριθμό της ΔΕΗ που του συνέστησαν να επικοινωνήσει δεν μπόρεσε να βρει λύση, αφού δεν βλέπουν στο σύστημά τους πληρωμένους λογαριασμούς.
Άλλος επιχειρηματίας, από την ίδια περιοχή, ενημέρωσε ότι η ΔΕΗ δεν του επέστρεψε την έκπτωση του 15% που δικαιούται ως συνεπής καταναλωτής, καθώς και αυτός φαινόταν ασυνεπής αφού τα ΕΛΤΑ είχαν καθυστερήσει να στείλουν τους πληρωμένους λογαριασμούς.
Το πρόβλημα αυτό είχε προκύψει πάλι και το φθινόπωρο, με πολλούς καταναλωτές ανά τη χώρα, που πλήρωσαν λογαριασμούς μέσω των ΕΛΤΑ, τα οποία δεν έστειλαν εγκαίρως τις πληρωμές στη ΔΕΗ. Με παρέμβαση του υπουργείου Ενέργειας, τότε, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε στις περισσότερες περιπτώσεις. Φαίνεται όμως πως η λύση δεν ήταν οριστική. Πριν λίγο καιρό οι δύο οργανισμοί ανανέωσαν τη … σχέση εμπιστοσύνης και θα συνεχίσουν μαζί τη διανομή λογαριασμών, πληρωμής κλπ. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου