28.12.19

Υδατοδρόμια σε Καλαμάτα, Μονεμβασιά, Μάνη και Κυλλήνη το 2020

Το σχέδιο νόμου για τα υδατοδρόμια εισηγήθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και ο αρμόδιος υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης 
 
Μια σειρά από υδατοδρόμια αναμένεται να δημιουργηθούν ανά την Ελλάδα το 2020, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Πιο συγκεκριμένα, βάσει σχετικών δημοσιευμάτων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, διαπραγματεύεται τη δημιουργία δικτύου που θα εξυπηρετεί την Καλαμάτα, τη Μονεμβασιά, τη Μάνη και την Κυλλήνη. Συγχρόνως, στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου σε διαδικασία αδειοδότησης βρίσκονται τα υδατοδρόμια σε Ναύπλιο και Νέα Κίο. 

Ωστόσο, δεν γίνεται αναφορά στο υδατοδρόμιο της Πύλου, το οποίο θεωρείται πως υπερέχει των υπολοίπων και εκτιμάται ότι θα είναι το πρώτο που θα λειτουργήσει στην περιοχή. 

Το σχέδιο νόμου για τα υδατοδρόμια εισηγήθηκαν στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και ο αρμόδιος υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης, τονίζοντας ότι στοχεύει, αφενός, στη φιλελευθεροποίηση του θεσμικού πλαισίου –«εμπλέκοντας» ιδιώτες επενδυτές– και, αφετέρου, στην απλούστευση και την επιτάχυνση των απαιτούμενων για την αδειοδότηση των υδατοδρομίων διαδικασιών.
Η ψήφιση του νομοσχεδίου αναμένεται να σηματοδοτήσει την ανάπτυξη ενός βιώσιμου δικτύου, που θα εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας και θα εξυπηρετήσει την καλύτερη διασύνδεση της ηπειρωτικής χώρας με απομακρυσμένους προορισμούς, εξέλιξη η οποία έχει ήδη αναζωπυρώσει το επενδυτικό ενδιαφέρον.
 
ΕΘΝΟΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου