27.12.19

Έκτακτο δελτίο καιρού: Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η «Ζηνοβία» με χιόνια, βροχές,θυελλώδεις ανέμους και κρύο

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, πολύ θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο, ισχυρές βροχές και χιόνια αναμένονται στη χώρα τις επόμενες ημέρες.
Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ του Σαββάτου με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και πολύ θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο, ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο.

Επίσης, σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένονται χιόνια ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής και νότιας χώρας, τα οποία φέρνει η κακοκαιρία «Ζηνοβία».

Θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια στα ορεινά από το Σάββατο

Η επιδείνωση του καιρού αναμένεται να σημειωθεί από το βράδυ του Σαββάτου.
Συγκεκριμένα, θυελλώδεις άνεμοι 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο.
Επίσης, θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη.
Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου.

Χιόνια στα ημιορεινά την Κυριακή

Πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν την Κυριακή στο Αιγαίο.
Παράλληλα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400μέτρα) στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια.
Επίσης χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου, της Κρήτης, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στις βόρειες Κυκλάδες.

Εξασθενούν τα φαινόμενα από Δευτέρα

Τη Δευτέρα οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8 με 9 μποφόρ στο Αιγαίο αναμένεται από το βράδυ να εξασθενήσουν.
Οι βροχές και καταιγίδες που στην ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα επίσης, βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Τέλος, οι χιονοπτώσεις που θα εκδηλώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400m) της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της βορειοανατολικής Πελοποννήσου, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης, από το βράδυ αναμένεται να εξασθενήσουν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου