28.12.19

Έφηβος σκότωσε 91χρονο ιερέα που τον κακοποίησε σεξουαλικά: Του έχωσε το σταυρό στο λαιμό

Για τη δολοφονία ενός ιερέα που θεωρούνταν ύποπτος για παιδοφιλία συνελήφθη 19χρονος.
Συγκεκριμένα, ο Αλεξάντερ B., που πιστεύεται ότι είχε κακοποιηθεί από τον ιερέα, επιτέθηκε στον 91χρονο Ρότζερ Ματασόλι, στην Αγνέτζ της βόρειας Γαλλίας, προκαλώντας του ασφυξία, σπρώχνοντας ένα σταυρό στο λαιμό του θύματος.
Ο Αλεξάντερ, του οποίου το πλήρες όνομα δεν αποκαλύφθηκε, συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να διαφύγει με το αυτοκίνητο του πατέρα του και κατηγορείται για βασανισμό, δολοφονία και αντίσταση κατά της αρχής.
Ο 91χρονος ιερέας είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση τουλάχιστον 4 αγοριών, συμπεριλαμβανομένων του Αλεξάντερ και του πατέρα του, μεταξύ των ετών 1960 και 2000.
Ο ιερέας είχε απομακρυνθεί από την επισκοπή του Κλερμόντ το 1967 και από την επισκοπή του Saint-Andre-Farivillers το 1984, προτού σταλεί να ζήσει στην Αγνέτζ, εξαιτίας κατηγοριών για παιδοφιλία, όπως αναφέρει το Franceinfo.
Παρ’ όλ’ αυτά παρέμεινε στο μισθολόγιο της εκκλησίας μέχρι το 2018. Ο ιερέας βρέθηκε νεκρός από αστυνομικούς με εμφανή σημάδια βασανισμού στο σώμα του και φέρεται να πέθανε από ασφυξία στο σπίτι του, στις 4 Νοεμβρίου.
Ωστόσο, ο φερόμενος ως δολοφόνος δεν κατηγορήθηκε επισήμως παρά την 26 Δεκεμβρίου, καθώς είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο λόγω ψυχιατρικών προβλημάτων.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο θάνατος του 91χρονου ιερέα φέρεται να προήλθε από ασφυξία, εξαιτίας σταυρού που ο φερόμενος ως δολοφόνος φέρεται να έσπρωξε στο λαιμό του θύματος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου