27.12.19

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΗ ΣΑΣ ΒΟΥΛΩΣΕΙ Ο ΑΓΩΓΟΣ...

Εξακολουθώ να ρωτώ ανοήτως ! 
Αυτός ο αγωγός που πρόκειται να υπογράψουμε για να περάσει από την Ελλάδα ,με τους ισραηλινούς και τους κύπριους , ο eastmed, θα έχει κανένα όφελος πρακτικά για τον Έλληνα πολίτη; Εγώ πιστεύω ελάχιστα έως καθόλου! 
Ακόμα και για την κατασκευή του, που θα είναι με εξειδικευμένα πλοία και εταιρείες με τους ξένους εργάτες της φτήνιας στη στεριά, δεν πρόκειται να δώσει τίποτε στη χώρα ..
 Μήπως θα μου πείτε μας αποδώσει γεωστρατηγικά οφέλη;
 Αμ δεν τα βλέπουμε; 
Μια Τουρκία στα κάγκελα, να διαμαρτύρεται για μερτικό από τα αέρια και τα πετρέλαια, και «αφού δεν μπορεί να χτυπήσει το γομάρι χτυπάει το σαμάρι»... 
Δηλαδή μόλις θα γίνει ο αγωγός, εμείς θα βάλουμε όλα τα μέσα μας να τον φυλάμε, λιμενικό και πολεμικό ναυτικό 
Ίσως, και οι Τούρκοι θα μας στέλνουν όλες τις στρατιές του Κιουταχή και του Ομέρ Βρυώνη στη Λέσβο, Χίο, Σάμο και Κω. Αυτή η χώρα έχει καταντήσει κέντρο διερχομένων. 
Λαθρομεταναστών, πτυχιούχων Ελλήνων, φυσικών αερίων, μνημονίων ,και υποσχέσεων ότι θα έρθει μία καλύτερη μέρα ,όταν θα μας βαθμολογήσει καλύτερα η Goldman Sachs και η moody's! 
Με αυτά που έχουμε υπογράψει σε όλα αυτά τα μνημόνια, ότι χρειάζεται ο διεθνής οικονομικός παράγοντας, θα το περνάμε! 
Από νομοσχέδια έως αγωγούς φυσικού αερίου, και φθηνό εργατικό δυναμικό από το Πακιστάν για τη Γερμανία! 
Α, και έχουμε να γιορτάσουμε και τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση... που ξεκίνησε από τη Μολδοβλαχία και κατέληξε στο freddo espresso … 
Καλημέρα καπουτσινοι μου !

Θόδωρος Γαλανόπουλος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου