28.12.19

Αλεπού δάγκωσε κορίτσι 5 ετών

Πεντάχρονη πήγε στο νοσοκομείο Βόλου από δαγκωματιές αλεπού. Πρωτόγνωρο συμβάν αντιμετώπισε μια οικογένεια στον Βόλο ανήμερα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ταχυδρόμος" του Βόλου: μια αλεπού δάγκωσε ένα 5χρονο κοριτσάκι και χρειάστηκε να μεταφερθεί στην Παιδιατρική Κλινική Βόλου.
Όπως υποστηρίζουν οι γονείς η μικρή ήταν στο αυτοκίνητο μαζί τους και το όχημα μόλις είχε σταθμεύσει στις Μηλιές. Το παιδάκι αμέριμνο πήγε να αποβιβαστεί από το ΙΧ, όταν μπροστά του εμφανίστηκε η αλεπού. Πιθανολογείται πως ήταν κρυμμένη πίσω από πουρνάρια, η οποία του επιτέθηκε δαγκώνοντάς το στο χέρι. Οι γονείς αν και σε κατάσταση σοκ μετέφεραν το παιδί στο νοσοκομείο Βόλου. 
Εκεί διαπιστώθηκε πως η αλεπού είχε καταφέρει δύο τραύματα στο χέρι του κοριτσιού. Αφού έγινε γνωστό πως το παιδί είναι εμβολιασμένο για τέτανο, έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να του χορηγηθεί αντιλυσσικό εμβόλιο για προληπτικούς λόγους. Η αλεπού είναι ένα από τα ζώα τα οποία μεταδίδουν τη λύσσα και οι γιατροί ήθελαν να είναι σίγουροι, πως ο οργανισμός του παιδιού δεν θα μπει σε άλλες περιπέτειες.
Μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου το παιδί διακομίστηκε στην παιδοχειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τραύματα στο χέρι του. Παράλληλα δόθηκαν περαιτέρω οδηγίες για τη θεραπεία του και επέστρεψε στην Παιδιατρική Κλινική του Αχιλλοπουλείου Βόλου για να συνεχιστεί η νοσηλεία του.
Υπογραμμίζεται πως στα τόσα χρόνια λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής απ’ όσο θυμούνται γιατροί και νοσηλευτές δεν έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν παρόμοιο περιστατικό.
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου