26.12.19

ΣΑΛΟΣ και αντιδράσεις για το «πάρτι βλασφημίας» που οργανώθηκε στο Ναύπλιο

Αντιδράσεις προκάλεσε στο Ναύπλιο μία φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Facebook, με παράλληλο κάλεσμα σε πάρτι για τα Χριστούγεννα σε κατάστημα της πόλης.
Σάλος ξέσπασε στο Ναύπλιο με αφορμή φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στο Facebook, σε διαδικτυακό κάλεσμα για πάρτι την παραμονή των Χριστουγέννων σε κατάστημα της πόλης.
Στη σχετική εκδήλωση που αναρτήθηκε στο Facebook, δημοσιεύθηκε φωτογραφία που εμφανίζει τον Ιησού μακιγιαρισμένο και να φορά σκουλαρίκια, ενώ αναγράφεται η λέξη «blasphemy».
Στο κείμενο της εκδήλωσης αναφερόταν πως «γιορτάζουμε τα 2019α γενέθλια του ανθρώπου που έφερε στον κόσμο το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης προς όλους με μια κλασική εορταστική εξεφτελιστική παρτάρα όπως κάθε χρόνο».
«Αμαρτωλοί όλου του κόσμου ελάτε», τονιζόταν στο κάλεσμα.
Εκδήλωση για πάρτι την παραμονή των Χριστουγέννων σε κατάστημα στο Ναύπλιο
Εκδήλωση για πάρτι την παραμονή των Χριστουγέννων σε κατάστημα στο Ναύπλιο
Η επιλογή της φωτογραφίας προκάλεσε αντιδράσεις στο διαδίκτυο, ενώ φραστική αντιπαράθεση με τους διοργανωτές φέρεται να είχε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου, σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr.
Σε ανάρτησή του στο Facebook στον απόηχο των αντιδράσεων, το κατάστημα ανέφερε πως «οι καλοί Χριστιανοί που θίχτηκαν για το κραγιόν στον Ιησού, τηλεφωνούν και απειλούν ότι θα μας σκοτώσουν και θα μας κάψουν. Το λιντσάρισμα άλλωστε από Χριστιανούς και νοικοκυραίους είναι πολύ της μόδας σε αυτή τη χώρα».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου