23.12.19

Αστυνομικοί έλεγχοι για χαρτοπαιξίες

Στοχευμένους ελέγχους για την καταπολέμηση της διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιγνίων, πραγματοποιεί η Αστυνομία αυτές τις μέρες.

    Σε μίνι καζίνο, είχε μετατραπεί ένα καφενείο στην Κρήτη, προκαλώντας την επέμβαση της αστυνομίας. Σύμφωνα με το cretapost.gr, αστυνομικοί έκαναν έλεγχο στο καφενείο που ανήκει σε 38χρονη στα Χανιά, η οποία απουσίαζε. Μέσα στο καφενείο είχε διαμορφωθεί ένας χώρος όπου παίζονταν ζάρια.
    Οι αρχές συνέλαβαν έναν 64χρονο, ως προσωρινά υπεύθυνο του καταστήματος και οκτώ θαμώνες από 35 έως 73 ετών. Σε έρευνα που διενέργησαν οι αρχές βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 905 ευρώ σε μετρητά και ένα ζεύγος ζαριών.
    Στη Λάρισα, συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, δέκα άτομα, ηλικίας από 25 έως 47 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί παιγνίων. 
Όπως γράφει το Λάρισα Πρεςς, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας 46χρονης, κατελήφθησαν εννέα άτομα να διενεργούν και να συμμετέχουν ως παίκτες στο τυχερό παίγνιο «Poker».

Στην κατοχή των συλληφθέντων και στο χώρο του καταστήματος βρέθηκε και  κατασχέθηκε ποσό 370 ευρώ, 129 μάρκες και μια τράπουλα. Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας.

    Πριν λίγες ημέρες συνελήφθησαν, μεταμεσονύχτιες ώρες στο Ρέθυμνο, έντεκα άτομα και συγκεκριμένα 9 ημεδαποί ηλικίας από 27 έως 73 ετών και 26χρονη και 2 αλλοδαποί (32χρονος και 24χρονη), για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ο 44χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, είχε επιτρέψει σε οχτώ  άτομα την συμμετοχή στη διενέργεια και τη διεξαγωγή του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου “TEXAS POKER”. Επιπλέον διαπιστώθηκε πως μία 24χρονη αλλοδαπή και μία 26χρονη ημεδαπή ως εργαζόμενες στο ανώτερο κατάστημα βοηθούσαν στην διεξαγωγή του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου.

Σε έρευνα, στους συλληφθέντες και εντός του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκε ποσό 6.100 ευρώ ως προερχόμενο από την διενέργεια του παράνομου τυχερού παιγνίου και μία τράπουλα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου