7.1.13

Χιόνια και παγετός από το βράδυ της Δευτέρας

Σταδιακή μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Δευτέρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής και της βόρειας χώρας, και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.
Σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, από σήμερα το απόγευμα, προβλέπονται χιονοπτώσεις στη Μακεδονία (κυρίως την ανατολική), τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου και την ανατολική Θεσσαλία (Μαγνησία).
Από τις βραδινές ώρες, αλλά και αύριο Τρίτη, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, που τοπικά και κατά διαστήματα θα είναι πυκνές, στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια και τις Σποράδες, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί ισχυρός παγετός (Τρίτη και Τετάρτη), ο οποίος στη βόρεια Ελλάδα, κατά τόπους, θα είναι ολικός.
Η γενική πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα
Τρίτη 08-01-2013 Καιρός: Στα δυτικά και τα βόρεια (πλην Χαλκιδικής) λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις που βαθμιαία θα σταματήσουν. Στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με χιονόνερο η χιόνι στα βόρεια και στις νοτιότερες περιοχές τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά, χιονόνερο η χιόνι στις πεδινές περιοχές, βροχή η χιονόνερο στα νότια και σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.
Τετάρτη 09-01-2013 Καιρός: Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές στα δυτικά και τα βόρεια, τη νύχτα όμως και το πρωί κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός που στα βόρεια θα είναι ολικός.
Πέμπτη 10-01-2013 Καιρός: Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ασθενείς βροχές ή χιονόνερο, λίγα χιόνια στα ορεινά και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος, βαθμιαία όμως στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.
Άνεμοι: Στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά ασθενείς και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε περαιτέρω άνοδο. Νωρίς το πρωί κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.
Παρασκευή 11-01-2013 Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα
εξασθενήσουν στα βόρεια.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση στα βόρεια.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου