7.1.13

Εορτασμός των Θεοφανείων στην Πύλο

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα εορτάστηκαν την Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2013 τα Θεοφάνεια στην Πύλο, έδρα του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός. Μετά το πέρας της λειτουργίας, στην οποία παρέστησαν, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι καθώς επίσης εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και πλήθος πιστών, σχηματίστηκε πομπή και το ποίμνιο μετέβη στο Λιμένα της Πύλου προκειμένου να γίνει η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής ορχήστρας.

Στο λιμάνι της Πύλου είχε από νωρίς είχε συγκεντρωθεί κόσμος προκειμένου να παρακολουθήσει την τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων. Ο ιερέας, συνοδεία του Δημάρχου και των εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών επιβιβάστηκαν στη βάρκα προκειμένου να γίνει η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα.



Αψηφώντας τις χαμηλές θερμοκρασίες δυο νεαροί δημότες της Πύλου, τήρησαν το έθιμο και βούτηξαν στη θάλασσα προκειμένου να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.

Ο Δήμαρχος τους συνεχάρη για το θάρρος και τη γενναιότητά τους και τους ευχήθηκε να έχουν φώτιση και η χάρη του Σταυρού να τους συνοδεύει σε όλους του τομείς της ζωής τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου