9.1.13

Προσαγωγές υπόπτων για τον εμπρησμό στα σπίτια του Μπόμπολα

Με προσαγωγές υπόπτων και αποστολή γενετικού
υλικού στα ειδικά εργαστήρια της αστυνομίας στην Αθήνα συνεχίζεται η προσπάθεια εντοπισμού των ενόχων για τον εμπρησμό τριών κατοικιών στα Ασφένδου Σφακίων που ανήκουν στον επιχειρηματία Φώτη Μπόμπολα και στον αντιδήμαρχο Σφακίων Μανούσο Χιωτάκη..

 Σύμφωνα με πληροφορίες των Χανιώτικων Νέων ήδη η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές τριών υπόπτων και ανακρίσεις χωρίς μέχρι το πρωί της Τρίτης να έχει υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα. Παράλληλα γενετικό υλικό που βρέθηκε στους χώρους των σπιτιών και που εκτιμάτε ότι πιθανόν να ανήκει στους δράστες εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ στην Αθήνα.Την ίδια στιγμή με δηλώσεις του ο δήμαρχος Σφακίων κ. Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε στην ομόφωνη απόφαση καταδίκης του Δ.Σ. Σφακίων για «αυτήν την άναδρη και άτιμη πράξη.

 Μια πράξη που η τελευταία αντίστοιχή της έγινε επί γερμανικής κατοχής καθώς σπίτια στα Σφακιά, οι τελευταίοι που έκαψαν ήταν οι Γερμανοί. Θεωρούμε ότι μια τέτοια ενέργεια που δυστυχώς σίγουρα θα έχει και ντόπιους συνεργούς με τον τρόπο που έγινε και δεν ταιριάζει με το σύστημα τιμής, λεβεντιάς και αξιών που έχουμε στην επαρχία Σφακίων αλλά είναι έκφραση μιας παρακρατικής, φασίζουσας, συμμορίτικης και μαφιόζικης τελικά νοοτροπίας η οποία δεν μπορεί, δεν πρέπει και δεν θα ευδοκιμήσει σε αυτό τον τόπο».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου