5.12.13

Θες καλό σεξ; Μη φας αυτές τις 5 τροφές!

Το επιστημονικό ενδιαφέρον έχει στραφεί τα τελευταία χρόνια στη διερεύνηση της επίδρασης του τρόπου ζωής και πιο συγκεκριμένα, της διατροφής στη σεξουαλική υγεία. 
Η διασταύρωση των πιο πρόσφατων ευρημάτων μπορεί να δώσει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τον υγιεινό τρόπο διατροφής που μπορεί να βοηθήσει τη σεξουαλική επίδοση, αλλά και σχετικά με τις βλαπτικές συνήθειες που μπορεί να οδηγήσουν σε αντίθετα αποτελέσματα. Πιο κάτω αναφέρονται οι 5 τροφές που σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορεί να καταστρέψουν τη σεξουαλική ζωή ενός ατόμου.
1. Αλάτι
Είναι εδώ και χρόνια γνωστό ότι μια δίαιτα πλούσια σε νάτριο αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο υπέρτασης. Μια πρόσφατη μελέτη αποκαλύπτει ότι μπορεί, επίσης, να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία, η οποία είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί με φάρμακα.
2. Σόγια
Μια μελέτη του πανεπιστημίου του Harvard βρήκε ότι μια δίαιτα πλούσια σε σόγια μπορεί να οδηγήσει σε στυτική δυσλειτουργία, πιθανόν εξαιτίας των οιστρογονικών ιδιοτήτων των καρπών της σόγιας που μειώνουν τα επίπεδα τεστοστερόνης.
3. Κονσερβοποιημένες τροφές
Το εσωτερικό σχεδόν όλων των μεταλλικών κονσερβών είναι επενδυμένο με μια συνθετική ρητίνη, τη Βισφαινόλη Α. Οι άνδρες που εκτίθενται σε υψηλότερα επίπεδα αυτής της ρητίνης, βρέθηκε πως είναι 4 φορές πιο πιθανό να αναφέρουν στυτική δυσλειτουργία και 7 φορές πιο πιθανό να αναφέρουν προβλήματα με την εκσπερμάτιση.
4. Trans λιπαρά
Πρόκειται για ακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία όχι μόνο δεν είναι απαραίτητα στον οργανισμό, αλλά αντιθέτως είναι ιδιαίτερα βλαπτικά για την καρδιαγγειακή υγεία. Όπως είναι γνωστό , η καλή στυτική λειτουργία εξαρτάται από την καλή καρδιαγγειακή λειτουργία.
5. Ζάχαρη
Οι μελέτες δείχνουν ότι μετά από μια απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα τα επίπεδα τεστοστερόνης μπορούν να εμφανίσουν πτώση έως και 25%, με τις ανάλογες επιπτώσεις στη σεξουαλική λειτουργία.
Είναι σημαντικό να θυμάται κανείς πως η σεξουαλική υγεία είναι συνάρτηση της γενικής του υγείας και του τρόπου ζωής. Οι υγιεινές επιλογές οδηγούν σε καλύτερες επιδόσεις.
 Παραπολιτικά

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου