6.12.13

«HAVEIBEENPWNED.COM»-Ενα site σας δείχνει αν έχουν κλαπεί τα προσωπικά δεδομένα σας!


Ενα site σας δείχνει αν έχουν κλαπεί τα προσωπικά δεδομένα σας!

Μία νέα πρωτοποριακή ιστοσελίδα υπόσχεται να αποκαλύψει στους χρήστες εάν τα προσωπικά δεδομένα τους, όπως μυστικοί κωδικοί πρόσβασης, λογαριασμοί πιστωτικών καρτών κλπ, έχουν υποκλαπεί διαδικτυακά, σύμφωνα με δημοσίευμα του εξειδικευμένου σε θέματα τεχνολογίας περιοδικού PCWorld.
Η ιστοσελίδα, η οποία έχει την ονομασία haveibeenpwned.com και δημιουργήθηκε από τον Αυστραλό προγραμματιστή Τρόι Χαντ, επιτρέπει στους χρήστες της να τσεκάρουν εάν οι διευθύνσεις του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους (e-mail) υπάρχουν στις λίστες με δεδομένα που «εκλάπησαν» στο διαδίκτυο, μετά τις διαρροές στην εταιρεία Adobe System, φέτος, στη Yahoo, το 2012, στη Sony και τη Stratfor, το 2011 καθώς και στη Gawker, το 2010.
Στην ιστοσελίδα δεν υπάρχουν αποθηκευμένα τα δεδομένα που έχουν διαρρεύσει από τον κάθε χρήστη, αλλά μόνο οι διευθύνσεις του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, προκειμένου να γίνει εφικτή η διασταύρωση και κάθε χρήστης να γνωρίζει εάν έχει πέσει θύμα «διαδικτυακής υποκλοπής».
«Δεν έχω ανάγκη να γνωρίζω, προσωπικά, τους κωδικούς πρόσβασης του κάθε χρήστη που έχει πέσει θύμα διαδικτυακής κλοπής. Δεν είναι απαραίτητο και, ειλικρινά, δεν θέλω να έχω τέτοια ευθύνη» δήλωσε ο Χαντ στο PCWorld.
Συνολικά, στη βάση δεδομένων του haveibeenpwned.com υπάρχουν 152 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διέρρευσαν από την Adobe, 860.000 της Stratfor, πάνω από 530.000 της Gawker, περίπου 455.000 της Yahoo και 37.000 της Sony.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου