6.12.13

ΦΡΑΚΑΡΑΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ-Αγροτικές μετατρέπονται σε κλειστές λόγω... υπερσυνωστιμού κρατουμένων


Αγροτικές φυλακές μετατρέπονται σε κλειστές λόγω... υπερσυνωστιμού κρατουμένων

Με αποφάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, λόγω του «υπερσυνωστισμού κρατουμένων», πέντε τμήματα τριών αγροτικών φυλακών της χώρας μετατρέπονται σε κλειστές φυλακές, προκειμένου να μεταχθούν σε αυτά 502 κατάδικοι που εκτίουν ποινές κάθειρξης από 5 έως 10 χρόνια.
Σύμφωνα με τις υπουργικές αποφάσεις το Α' και το Β' τμήμα του αγροτικού καταστήματος κράτησης Κασσάνδρας, χωρητικότητας 160 ατόμων, θα μετατραπούν σε κλειστά τμήματα κρατουμένων.
Παράλληλα, σε κλειστά τμήματα κράτησης μετατρέπονται το δεύτερο κτίριο του αγροτικού καταστήματος κράτησης Αγιάς Χανίων, χωρητικότητας 130 ατόμων, το Α' κτίριο του ειδικού αγροτικού καταστήματος κράτησης νέων Κασσαβέτειας, χωρητικότητας 72 ατόμων, καθώς και το Β' παράρτημα του αγροτικού καταστήματος κράτησης Τίρυνθας, χωρητικότητας 140 ατόμων.
Με τις τέσσερις αποφάσεις του κ. Αθανασίου δίνεται εντολή και στους τρεις διευθυντές των εν λόγω αγροτικών φυλακών, εν όψει της μετατροπής τμημάτων των φυλακών αυτών και σε κλειστές, να μεριμνήσουν για την εκτέλεση των απαραίτητων τεχνικών εργασιών, καθώς και για τη λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων ασφαλείας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου