5.12.13

ΔΕΝ αλλάζει ο εκλογικός νόμος μέχρι τις δημοτικές χωρίς την συμφωνία ΠΑΣΟΚ


Δεν αλλάζει ο εκλογικός νόμος μέχρι τις δημοτικές

Δεν πρόκειται να προχωρήσει η κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών σε αλλαγή του εκλογικού νόμου στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, ούτε σε αλλαγή στον «Καλλικράτη» χωρίς τη συμφωνία του ΠΑΣΟΚ.
Αυτό δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «Βήμα FM» αποσαφηνίζοντας συγχρόνως ότι ο ίδιος είναι υπέρμαχος της αλλαγής τόσο του εκλογικού νόμου όσο και του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Όμως, όπως διευκρίνισε, οι σχεδιαζόμενες εδώ και μήνες αλλαγές δεν μπορούν να καρποφορήσουν. Και αυτό διότι το ΠΑΣΟΚ αρνείται να συζητήσει τα δυο παραπάνω θέματα αποκομμένα από ένα γενικό πλαίσιο που θα αφορά την ποιότητα της Δημοκρατίας, στο οποίο θα εμπεριέχονται θέματα όπως το «πολιτικό χρήμα» και το «πόθεν έσχες». Αλλά και οι δήμοι -με πρόσφατο ψήφισμά της Ένωσής τους- αλλά και οι Περιφέρειες δεν θέλουν να αλλάξει ο εκλογικός νόμος.
Οπότε, σημείωσε ο κ. Γρηγοράκος, «από τη στιγμή που εμείς θέλαμε να γίνει αλλαγή και το ΠΑΣΟΚ δεν συμφωνεί, είναι πλέον θέμα του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατά πόσο οι κοινοβουλευτικές ομάδες και τα κόμματα θα συμφωνήσουν σε μια τέτοια πολιτική».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου