7.12.13

Φονικός χειμώνας: Ηλικιωμένος έχασε τη ζωή του από σόμπα που πήρε φωτιά στη Σπάρτη

«Λαμπάδιασε» το διαμέρισμα στο οποίο διέμεναν ο άτυχος 83χρονος και η σύζυγός του, όταν η ηλεκτρική τους σόμπα άρπαξε φωτιά - Τους έβγαλαν από το σπίτι, όμως εκείνος είχε ήδη εισπνεύσει θανατηφόρα ποσότητα καπνού - ΔΕΗ, δήμοι και υπουργείο Περιβάλλοντος αναζητούν τρόπους να μην κόβεται το ρεύμα στα ασθενέστερα νοικοκυριά.

Στο μακρύ κατάλογο των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους, αναζητώντας εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης εν μέσω βαρυχειμωνιάς, προστέθηκε χθες ένας ηλικιωμένος άνδρας, που ζούσε στη Σπάρτη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, περίπου στις 18:45 το βράδυ της Παρασκευής κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης, να σπεύσει σε φωτιά οικίας, κοντά στη διασταύρωση Λυκούργου - Μυστρά, στον αριθμό 3 της οδού 9ης Μεραρχίας.

Στο σπίτι έμενε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. Κάποια στιγμή, η ηλεκτρική σόμπα αλογόνου που χρησιμοποιούσαν για θέρμανση, άρπαξε φωτιά, με αποτέλεσμα το εσωτερικό του σπιτιού να γεμίσει με καπνό.

Ο υπεύθυνος του σούπερ μάρκετ «Αλεξάνδρα», που βρισκόταν απέναντι από το περιστατικό, μόλις αντιλήφθηκε το γεγονός, αμέσως τηλεφώνησε στο «100» και έσπευσε με έναν πυροσβεστήρα, να βοηθήσει την κατάσταση.

Οι ηλικιωμένοι κατάφεραν να βγουν από το σπίτι με βοήθεια.

Δύο οχήματα της Πυροσβεστικής έσβησαν την όποια φωτιά είχε μείνει, η αστυνομία έκλεισε το δρόμο την ώρα της κατάσβεσης και διευκόλυνε την κυκλοφορία, ενώ το ΕΚΑΒ ήρθε και πήρε τον 83χρονο άνδρα, τον οποίο μετέφερε στο νοσοκομείο της Σπάρτης.

Δυστυχώς, όμως, ο καπνός που είχε εισπνεύσει, ήταν αρκετός για να του στερήσει τη ζωή...

apela.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου