5.12.13

Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε η Βίκυ Σταμάτη

Απόπειρα αυτοκτονίας, λαμβάνοντας μεγάλο αριθμό τοξικών υπνωτικών χαπιών, έκανε η Βίκυ Σταμάτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του συνηγόρου της Αλέξη Κούγια.
"Απόπειρα αυτοκτονίας, λαμβάνοντας μεγάλο αριθμό τοξικών υπνωτικών χαπιών, έκανε η εντολέας του γραφείου μας και σύζυγος του πρώην αντιπροέδρου των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου, Βασιλική Τσοχατζοπούλου.

Η κυρία Τσοχατζοπούλου, μόλις της ανακοινώθηκε ότι μεταφέρεται από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού στις γυναικείες φυλακές Θηβών, εισρόφησε μεγάλο αριθμό υπνωτικών χαπιών και αμέσως μετά, με επιμέλεια του ιατρείου των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού και από εκεί στο Θριάσειο νοσοκομείο, όπου εισήχθη για νοσηλεία μετά την παροχή κατεπειγουσών ιατρικών υπηρεσιών.

Όπως είναι γνωστό, η κυρία Τσοχατζοπούλου νοσηλεύτηκε για μακρό χρονικό διάστημα και μέχρι πριν μια εβδομάδα στο Δημόσιο Ψυχιατρείο ΔΑΦΝΙ, ως πάσχουσα από βαριά κατάθλιψη με αυτοκτονικό σύνδρομο.

Είναι σοβαρό ερώτημα τίνος ήταν απόφαση μια κρατουμένη που νοσηλεύτηκε τους τελευταίους έξι μήνες, αρχικά για μεγάλο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας, όπου υπεβλήθη σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων αφαίρεσης όγκων από το στήθος, και μετά στο δημόσιο ψυχιατρείο με αυτοκτονικό σύνδρομο, να μεταφερθεί στις γυναικείες φυλακές Θηβών που δεν είναι κοντά σε κάποιο ειδικό νοσοκομείο απ’ αυτά που νοσηλεύτηκε και, το κυριότερο απ’ όλα, οι συνθήκες κρατήσεως σε καμιά περίπτωση δεν βοηθούν ούτε μια γυναίκα που τις αφαιρέθηκαν όγκοι, ούτε μια γυναίκα που νοσηλεύτηκε στο Δημόσιο Ψυχιατρείο με βαριά κατάθλιψη και αυτοκτονικό σύνδρομο.

Ως υπερασπιστές της κ. Τσοχατζοπούλου εκφράζουμε την αγανάκτησή μας, γιατί μετά την άδικη μη αναστολή εκτέλεσης της επιβληθείσας ποινής, η οποία ήταν ίδια με άλλους κατηγορουμένους που είχαν σοβαρότερη ανάμιξη στην ίδια υπόθεση, των οποίων η εκτέλεση ποινής ανεστάλη, να ταλαιπωρείται από τέτοιες απάνθρωπες αποφάσεις.

Ως υπερασπιστές της κ. Τσοχατζοπούλου ερωτούμε κάθε υπεύθυνο γιατί ταλαιπωρείται η κ. Τσοχατζοπούλου μ’ αυτόν τον τρόπο, γιατί οδηγείται στον θάνατο.

Η κ. Τσοχατζοπούλου δεν καταδικάστηκε με την ποινή του θανάτου αλλά με ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης για οικονομικό έγκλημα που κατηγορείται ότι διέπραξε ο σύζυγός της.

Εκτός φυλακών βρίσκονται εκατοντάδες καταδικασμένοι, των οποίων η ποινή για σκληρά ποινικά αδικήματα και όχι για οικονομικό έγκλημα ανεστάλη μέχρι το εφετείο".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου