7.12.13

Ρήγμα στην Χ.Α - Σημαντικά τα νέα στοιχεία

Για τα νέα στοιχεία που έστειλε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στα γραφεία των ανακριτριών και συμπεριελήφθησαν στην δικογραφία για τη Χρυσή Αυγή, οι ανακρίτριες έδωσαν προθεσμία για... τις απολογίες τους στους τρεις κατηγορούμενους βουλευτές της οργάνωσης, που κατηγορούνται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι ανακρίτριες κάλεσαν τους Π. Ηλιόπουλο Στ. Μπούκουρα και Γ. Γερμενή στο Εφετείο, προκειμένου να τους ενημερώσουν για το νέο υλικό που απέστειλε η Αντιτρομοκρατική και προσδιόρισαν τις απολογίες για τις 11 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακρίτριες παρέλαβαν σκληρό εξωτερικό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή με τεράστιο όγκο δεδομένων από υπολογιστές των κατηγορούμενων, στικάκια, στοιχεία από ανάκτηση σβησμένων αρχείων από τους συγκεκριμένους υπολογιστές καθώς και άρσεις τηλεφωνικών απορρήτων.

Επιπλέον, στα νέα στοιχεία που απεστάλησαν στην ανάκριση υπάρχουν και βίντεο τα οποία εκτιμώνται ως ιδιαίτερα σημαντικά. Συγκεκριμένα, φέρεται να υπάρχει βίντεο που, σύμφωνα με πληροφορίες, απεικονίζει ορκωμοσία νέων μελών της οργάνωσης σε γραφεία της Χρυσής Αυγής, καθώς και βίντεο εκπαίδευσης νέων μελών, τα οποία φορούν κουκούλες, με πραγματικά όπλα, ενώπιον βουλευτή του κόμματος.
Στο μεταξύ, διαφορετική στάση έναντι των υπολοίπων συναδέλφων του φαίνεται να τηρεί ο βουλευτής Κορινθίας Στάθης Μπούκουρας, ο οποίος χαρακτηρίζει νομότυπες τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των κατηγορούμενων βουλευτών χθες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Νωρίτερα οι ανακρίτριες της υπόθεσης με διάταξη τους απέρριψαν την αίτηση αποφυλάκισης του Χρήστου Παππά αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι ο βουλευτής άλλαξε «όψιμα» στάση σχετικά με τις απόψεις του για τον Χίτλερ και τον κοινοβουλευτισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακρίτριες κρίνουν ότι η ιδεολογία του κατηγορουμένου δεν θα αφορούσε την ανάκριση αν δεν οδηγούσε σε εγκλήματα ενώ τονίζουν ότι με προκάλυμμα τη βουλευτική ασυλία ο Χρηστος Παππάς ήταν «επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης».

Real.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου