11.12.13

Πολιτικά «τραπεζώματα» στην Πελοπόννησο

Τα πολιτικά τραπεζώματα συνεχίζουν να δίνουν και να παίρνουν στην Πελοπόννησο αυτή την περίοδο και μάλιστα πολύ πιο οργανωμένα από εκείνο που εμπνεύστηκε  ο Βενιζέλος στο σπίτι της Κούρκουλα.
Πρώην κορυφαίος υπουργός του ΠΑΣΟΚ που μέχρι πρόσφατα ήταν ενταγμένος στην ομάδα του Μιχάλη Καρχιμάκη και που στη συνέχεια διαφοροποιήθηκε περιοδεύει τους νομούς της Πελοποννήσου «μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας» και πραγματοποιεί συναντήσεις. Προσπαθεί να συγκροτήσει δικιά του ομάδα.
Αλλά και η ομάδα του Μιχάλη Καρχιμάκη δραστηριοποιείται στην Πελοπόννησο με μπροστάρη το Γρηγόρη Νιότη που είχε διατελέσει και Νομάρχης Αρκαδίας και τη φαρμακοποιό  Άσπα Παπαηλιού. Συνέχεια βλέπουν ανθρώπους απ΄ όλους τους νομούς της Πελοποννήσου.
Συναντήσεις  με στελέχη της Πελοποννήσου που προέρχονται κυρίως από το ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί και το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Μπάμπης Βακαλόπουλος. Μάλιστα κάποια παλιά περιφερειακά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συνομιλούν και συντρώγουν μαζί του δήλωσαν ότι θα παραβρεθούν και στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ.
Συναντήσεις πραγματοποιούν και φίλοι του Ανδρέα Λοβέρδου σε όλη την Πελοπόννησο. Μάλιστα πρόσφατα ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος κατέβηκε σε ταξίδι αστραπή σε νομό της Πελοποννήσου και συναντήθηκε με πρόεδρο επιμελητηρίου.
Δεν είναι και λίγες οι συναντήσεις που γίνονται στο πλαίσιο της κίνησης των 58. Μάλιστα κορυφαίος υπουργός του Σημίτη που κατάγεται από την Κρήτη επικοινωνεί με παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ Πελοποννήσου που έχουν διαφοροποιηθεί από τη σημερινή ηγεσία και τα προτρέπει να ενεργοποιηθούν και να συγκεντρώσουν ηλεκτρονικές υπογραφές στήριξης. 

Επίσης, απόψε ο Σταύρος Μπένος επισκέπτεται για τον ίδιο λόγο την Πάτρα.
Την Κυριακή πέντε στελέχη που έχουν και θεσμικό ρόλο στην Πελοπόννησο πήγαν στην Αθήνα και συναντήθηκαν με κορυφαίο υπουργό του Παπανδρέου και του ζήτησαν να ενεργοποιηθεί γιατί τον θεωρούν και άφθαρτο και παραγωγικό υπουργό που έχει αναφορές στην κοινωνία. Μάλλον γύρισαν απογοητευμένοι…
Έντονα δραστηριοποιείται στην Πελοπόννησο και ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος που ηγείται της Αριστερής Πρωτοβουλίας. Σημαντικό ρόλο στην Πελοπόννησο παίζει ορθοπεδικός γιατρός από την Κυπαρισσία που βρίσκεται κοντά στον Παναγιωτακόπουλο πολλά χρόνια.
Τέλος, ομάδα 15 στελεχών από Αρκαδία, Μεσσηνία και Αργολίδα συνέφαγαν τις μέρες αυτές σε ταβέρνα στο χωριό Αγια-Σοφιά Αρκαδίας και συζήτησαν τις πολιτικές εξελίξεις.
Με λίγα λόγια μοιράζουν τα ιμάτια του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ της Πελοποννήσου στα πολιτικά τραπεζώματα την σήμερον ημέρα…….
Β.Μ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου