10.12.13

Αποχαιρετισμός σε έναν «γίγαντα της ιστορίας»

Με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Νότιας Αφρικής και υπό καταρρακτώδη βροχή πραγματοποείται η επίσημη επιμνημόσυνη  τελετή για τον Νέλσον Μαντέλα  στο στάδιο Σόκερ Σίτι του Σοβέτο.

Με προσευχές και  τραγούδια, η οικογένεια του εκλιπόντα,  δεκάδες αρχηγοί κρατών, εστεμμένοι και χιλιάδες κόσμου από όλες τις γωνιές της χώρας και του πλανήτη, που γέμισαν το στάδιο χωρητικότητας 94.000 θέσεων, αποχαιρέτησαν τον πρώην πρόεδρο της Νότιας Αφρικής.

Παίρνοντας τον λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος αποχαιρέτησε τον "γίγαντα της ιστορίας", που υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους ειρηνοποιούς στον κόσμο. "Είναι δύσκολο να πλέξεις το εγκώμιο οποιουδήποτε ανθρώπου, πόσο μάλλον ενός γίγαντα της ιστορίας που οδήγησε μια χώρα στη δικαιοσύνη", τόνισε.

Το στιγμιότυπο που έκλεψε τα φώτα ήταν η θερμή χειραψία του Μπαράκ Ομπάμα με τον Ραούλ Κάστρο, σε μια ιστορική κίνηση μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών που είναι σε αντιπαράθεση για τουλάχιστον μισό αιώνα.  Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Ραούλ Κάστρο είχαν μια πολύ σύντομη συνομιλία πριν ο Αμερικανός πρόεδρος αγκαλιάσει την ομόλογό του της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ η οποία στεκόταν δίπλα στον Κουβανό ηγέτη στο βήμα του σταδίου Σόκερ Σίτι.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου