11.12.13

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Σύγκληση ΣΤΟ για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, στο Δημαρχείο, με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό περιόδου 2013-2014».
Τα φαινόμενα αυτά στο Δήμο Καλαμάτας είναι συνήθη κατά τη χειμερινή περίοδο στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου, γι’ αυτό και ο Δήμος εστιάζει εκεί την προετοιμασία του, όμως προπαρασκευαστικές ενέργειες επιβάλλεται να γίνουν για όλη την εδαφική του περιφέρεια. Ο Δήμαρχος ανέφερε προς όσους μετείχαν στη συνεδρίαση πως ο Δήμος Καλαμάτας έχει 4 οχήματα εξοπλισμένα και κατάλληλα για δράση στις προαναφερθείσες συνθήκες, ενώ έχει προμηθευθεί ικανή ποσότητα αλατιού, την οποία θα διαμοιράσει στις Τοπικές Κοινότητες του Ταϋγέτου, προκειμένου να παρέμβουν άμεσα εφόσον υπάρξει ανάγκη. Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για την καλή εξέλιξη της εργολαβίας τοποθέτησης πλεγμάτων στην εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης, τα οποία αποτρέπουν την πτώση βράχων.
Ο Δήμαρχος τόνισε πως, σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων, το Δημαρχείο θα ανοίξει και θα λειτουργήσει ως κέντρο συντονισμού και το προσωπικό θα βρίσκεται σε 24ωρη ετοιμότητα, ενώ τη φροντίδα για τη διάσωση έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Τροχαία επιτηρεί τους δρόμους και ενημερώνει τους πολίτες. Ο Δήμος Καλαμάτας συνεργάζεται με όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
Η ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗ
taugetosΕπισημαίνεται πως στο ΣΤΟ κατατέθηκε εισήγηση από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας, αναφορικά με το σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό, έτους 2013-2014, η οποία εγκρίθηκε. Την εισήγηση μπορείτε να δείτε εδώ.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΓΕΤΟΥ
Επίσης, παρατίθενται οδηγίες προς τους πολίτες σχετικά με τις μετακινήσεις τους στην περίπτωση όπου έχει δημιουργηθεί παγετός, αλλά και για τη φροντίδα τους όσον αφορά στα δίκτυα υδρεύσεως.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου