12.12.13

Προσλήψεις γιατρών στην Μεσσηνία

Ανακοινώθηκαν χθες Τετάρτη 11.12.2013 από το Υπουργείο Υγείας τα αποτελέσματα της προκήρυξης των 142 επικουρικών ιατρών για τα Νοσοκομεία της χώρας σύμφωνα με την οποία τρεις (3) νέοι ιατροί προσλαμβάνονται στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Ειδικότερα την άλλη εβδομάδα αναλαμβάνουν εργασία μία (1) αναισθησιολόγος, ένας (1) παθολόγος και μία (1) βιοπαθολόγος. Όπως επίσης τις επόμενες ημέρες προκηρύσσονται τέσσερις (4) νέες θέσεις επικουρικών ιατρών για τον Γ.Ν.Μεσσηνίας. Τρεις (3) θέσεις για την Νοσηλευτική Μονάδα Καλαμάτας, (ένας (1) ορθοπεδικός, ένας (1) παθολόγος και μία (1) αναισθησιολόγος) και μία για την Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας (ένας (1) γενικός ιατρός). Μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου αναμένονται και οι διορισμοί δύο (2) μονίμων καρδιολόγων στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.
Ταυτόχρονα χθες κοινοποιήθηκε στο Γ.Ν.Μεσσηνίας η υπουργική απόφαση (Αρ. ΔΙΠΠ/Φ.ΕΠ1/292/οικ.30621/31.10.2013) σύμφωνα με την οποία αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα οι διορισμοί 416 μονίμων ιατρών τα πρακτικά των κρίσεων έχουν σταλθεί στο Υπουργείο Υγείας από τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα. Σύμφωνα με αυτή την εξέλιξη οι ιατροί που θα διοριστούν, το επόμενο διάστημα, μόνιμα στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας είναι:

Σύμφωνα με τα παραπάνω ο Διοικητής του Γ.Ν.Μεσσηνίας κ.Γεώργιος Μπέζος δήλωσε:
« Έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στα Νοσοκομεία της χώρας είναι οι αθρόες αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης του  ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Αναγνωρίζω και σέβομαι απόλυτα τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει καθημερινά όλο το προσωπικό  του Νοσοκομείου μας προκειμένου να προσφέρονται ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες της Μεσσηνίας. Και πιστεύω ότι αυτό το έχουμε πετύχει σε σημαντικό βαθμό. Άλλωστε όλοι αυτοί οι συνεργάτες μου είναι ουσιαστικά οι πρωταγωνιστές και οι πρωτεργάτες για τα σημαντικά βήματα αναβάθμισης που έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια στο Νοσοκομείο μας.
Στο θέμα της επάρκειας του ιατρικού προσωπικού είναι γνωστό ότι τα Νοσοκομεία της χώρας μας δεν διανύουν και την καλύτερη περίοδο.
Θέλω όμως να επισημάνω με κατηγορηματικό τρόπο, ότι στο θέμα αυτό καθημερινά συνεργαζόμαστε ως Διοίκηση με όλους τους γιατρούς μας και τα θεσμικά τους όργανα και σε απόλυτη συνεργασία με την Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας προβαίνουμε σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου  να προλαβαίνουμε ενδεχόμενες δυσλειτουργίες στα διάφορα ιατρικά τμήματα. Κάτι που ήδη έχουμε κάνει και με το θέμα των αναισθησιολόγων και την ομαλή λειτουργία των Χειρουργείων στην παρούσα φάση.
Χθες ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των επικουρικών ιατρών και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε και άλλον αναισθησιολόγο και μέχρι τις 15 Ιανουαρίου ακόμα έναν. Έτσι λοιπόν από τις 15 Ιανουαρίου και μετά θα υπηρετούν πέντε (5) αναισθησιολόγοι στο Νοσοκομείο μας.
Σέβομαι απόλυτα τον ρόλο των θεσμικών και συνδικαλιστικών οργάνων.  Άλλωστε δεν ξεχνώ ποτέ ότι υπήρξα συνδικαλιστής με την ιδιότητα του προέδρου σε δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων.
Ωστόσο αυτό που θα πρέπει να χαρακτηρίζει όλους μας από όποιο μετερίζι υπηρετούμε το πολύτιμο αγαθό της υγείας, είναι η αυτοσυγκράτηση και η ορθή διαχείριση της συλλογικής ευθύνης. Ιδιαίτερα δε, οφείλουμε να μεταφέρουμε και να αποτυπώνουμε την πραγματική κατάσταση και διάσταση προκειμένου να μην προκαλούμε, άθελά μας, αναστάτωση και ανασφάλεια στους συμπατριώτες μας. Αυτό το δικαίωμα δεν το έχει κανένας μας και η Διοίκηση είναι υποχρεωμένη να το προστατεύει.
Ιδιαίτερα δε, όταν γνωρίζουν οι πάντες ότι στην παρούσα φάση έχουν δρομολογηθεί λύσεις.
Είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ γιατί διαφορετικά εκτιμώ ότι αδικούμε το έργο μας, αδικούμε την δουλειά μας και ενδεχομένως αδικούμε και τους ίδιους μας τους εαυτούς.»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου