11.12.13

Απαίτηση - σοκ από την Τρόικα: Καμία νέα σύνταξη για το 2014


Απαίτηση - σοκ από την Τρόικα: Καμία νέα σύνταξη για το 2014

Νέος πονοκέφαλος» για το Μέγαρο Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο, καθώς οι επικεφαλής της Τρόικας φαίνεται πως εγείρουν νέες αυξημένες απαιτήσεις στο ζήτημα των συντάξεων.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο «Ελεύθερος Τύπος», οι δανειστές επεξεργάζονται για τη νέα χρονιά την επιβολή απαγόρευσης στην έκδοση νέων συνταξιοδοτικών αποφάσεων. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, το ενδεχόμενο αυτό τέθηκε ξεκάθαρα και υπό τη μορφή διευκρινιστικών ερωτήσεων σε ένα από τα e-mail που ανταλλάσσουν σε καθημερινή βάση οι εκπρόσωποι της τρόικας με στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών στο πλαίσιο της επικαιροποίησης των μέτρων που θα περιλαμβάνει το «νέο» Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής για την περίοδο 2014-2017.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τεχνικές ομάδες της Τρόικας ζήτησαν να πληροφορηθούν για το ύψος στο οποίο θα διαμορφώνονταν οι πληρωμές συντάξεων για το 2014-2017, με την πρόβλεψη να μην υπολογιστεί στις δαπάνες αυτές καμία καινούργια σύνταξη από την επόμενη χρονιά!
Με αυτό το μήνυμα-«φωτιά», στην ουσία, οι δανειστές κατέστησαν σαφές πως όχι μόνο σκοπεύουν να βάλουν φρένο στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, αλλά να απαγορεύσουν ακόμα και την έκδοση νέων συντάξεων, διαβλέποντας ότι οι προϋπολογισμοί των ασφαλιστικών ταμείων δεν κλείνουν με τα μέτρα που έχουν περιληφθεί στις μέχρι τώρα συζητήσεις με την κυβέρνηση. Κατ΄ουσίαν πρόκειται για έμμεσο βέτο στην έκδοση διαταγών συνταξιοδότησης.
Η αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών υπήρξε άμεση, τονίζοντας πως σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο «παγώσει» η πληρωμή νέων συντάξεων το 2014, τότε τα ποσά που θα χρειαστούν τα ταμεία για την επόμενη χρονιά θα είναι αυτά που θα καταβάλουν σε όσους είναι συνταξιούχοι και πληρώνονται στις 20 με 23 Δεκεμβρίου 2013.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου