2.7.14

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΌ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΕ;

Γράφει: Ο Αντώνης. Α. Αντωνόπουλος
             Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ
              Real Fm-pamesports.gr


Η δημιουργία σύγχρονου προπονητικού κέντρου για τις εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου της χώρας είναι επί σειρά ετών αυτονόητο… αίτημα.

Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου μετά την ιστορική πρόκριση της στις «16» καλύτερες ομάδες του κόσμου στο 
Μουντιάλ της Βραζιλίας, μέσα από την επιστολή των ποδοσφαιριστών της γνωστοποίησε στον πρωθυπουργό της Χώρας Αντώνη Σαμαρά ότι δεν επιθυμεί χρηματικό πριμ αλλά την παραχώρηση από πλευράς της πολιτείας έκτασης ώστε να δημιουργηθεί προπονητικό κέντρο για τα εθνικά μας συγκροτήματα. Ο Πρωθυπουργός ανταποκρινόμενος στο αίτημα των ελλήνων διεθνών δεσμεύτηκε δημόσια για την άμεση υλοποίηση του αιτήματος, και κοινωνός αυτής της δέσμευσης φυσικά έγινε αμέσως ο αρμόδιος για τον αθλητισμό Υφυπουργός Πολιτισμού ΓιάννηsΑνδριανός.

Και επειδή αυτά τα θέματα δεν υλοποιούνται βεβαίως μόνο με τις υποσχέσεις η τις καλές προθέσεις ,σε ότι αφορά την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου το συγκεκριμένο ζήτημα χαρακτηρίζεται ως διαδικασία ως υπέρ-επείγον. Ο αρμόδιος δε Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ανδριανός γνωρίζει ότι προκύπτει τεράστιο και άμεσο ζήτημα μετεγκατάστασης του υποτυπώδους προπονητικού κέντρου που είχε παραχωρηθεί τα τελευταία χρόνια στο αθλητικό κέντρο «Άγιος Κοσμάς» στην Εθνική ομάδα, αλλά προκύπτει το ίδιο ζήτημα και για άλλα αθλήματα μετά την πώληση της ευρύτερης περιοχής στην ιδιωτική εταιρία «Lamda Development» Μάλιστα για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα είχε πραγματοποιηθεί προ 15ημέρου σύσκεψη υπό τον κ. Ανδριανό στην ΓΓΑ με την συμμετοχή εκπροσώπων των ομοσπονδιών ΕΠΟ, ΣΕΓΑΣ, Γυμναστικής και Άρσης Βαρών. Στην σύσκεψη τέθηκε το θέμα της μετεγκατάστασης και προτάθηκε να ζητηθεί από την ανάδοχο εταιρία η παραχώρηση χώρου σε χαρακτηριζόμενη βάσει του σχεδίου ανάπλασης της περιοχής ως πρασίνου ,ώστε να δημιουργηθεί γήπεδο στίβου για τον ΣΕΓΑΣ και προπονητικά κέντρα για τα αλλά αθλήματα.

Η συγκεκριμένη πρόταση εμπεριέχει πολύ μεγάλο ρίσκο και συγκεντρώνει από ελάχιστες έως ανύπαρκτες πιθανότητες υλοποίησης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ σε ότι αφορά την 
ΕΠΟ και τις εθνικές ομάδες προτάθηκε η παραχώρηση 110 στρεμμάτων στην περιοχή του Σχιστού. Πρόταση όμως που συγκεντρώνει αρκετούς αρνητικούς λόγους υλοποίησης. Ακολούθησε από την πλευρά της Ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας πρόταση άμεσα υλοποιήσιμη και αποδεκτή από τους έλληνες διεθνείς που και τους διευκολύνει, αλλά ταυτόχρονα χαρακτηρίζεται ως ιδανική λύση και για τις δύο πλευρές. Είναι εδώ και πολλά χρόνια ιδικά τα τελευταία γνωστή η δυσκολία συντήρησης του ΟΑΚΑ που ετησίως στοιχίζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ η λειτουργία και συντήρηση του. Προτάθηκε λοιπόν στον Υφυπουργό Γιάννη Ανδριανό να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες (Θα χρειαστεί άμεσα ψήφιση σχετικής νομοθετικής διάταξης στην βουλή)παραχώρησης έκτασης 45 στρεμμάτων στο βόρειο τμήμα του Ολυμπιακού κόμπλεξ Αμαρουσίου. Σύμφωνα με την πρόταση η Ελληνική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα αναλάβει να κατασκευάσει 3 γήπεδα ποδοσφαίρου, σύγχρονα αποδυτήρια με σύγχρονους επιπλέον χώρους για την προετοιμασία των ελλήνων διεθνών, ένα μικρό διοικητήριο του χώρου και αποθήκες για τις σχετικές ανάγκες φύλαξης του εξοπλισμού. Σημειωτέον ότι η δημιουργία του εν λόγο προπονητικού κέντρου θα εξυπηρετήσει στο σύνολο τις ανάγκες προετοιμασίας 11 εθνικών ομάδων Ανδρών-Γυναικών.

Παράλληλα στην πρόταση της ΕΠΟ τίθεται και το ζήτημα συμφωνία Πολιτείας-ΕΠΟ ώστε το κεντρικό γήπεδο του ΟΑΚΑ να χρησιμοποιείται ως μόνιμη έδρα διεξαγωγής των αγώνων της Εθνικής μας ομάδας. Για όλους αυτούς τους λόγους η πρόταση χαρακτηρίζεται ιδανική για αυτονόητους λόγους, γιατί πέρα από τις διαχρονικές δυνατότητες που θα δώσει στα εθνικά ποδοσφαιρικά μας συγκροτήματα ,θα συμβάλει και στην συντήρηση του ΟΑΚΑ, αλλά και στην ουσιαστική αξιοποίηση του σκοπού κατασκευής του.
Ο λόγος πλέον στον αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού, καθ ύλη αρμόδιο να δρομολογήσει άμεσα τις απαιτούμενες διαδικασίας υλοποίησης της δημόσιας δέσμευσης του Έλληνα πρωθυπουργού προς τους παίκτες της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου. Ως υστερόγραφο σημειώνουμε ότι περά από το γεγονός ότι οι υποχρεώσεις του Εθνικού μας συγκροτήματος είναι σε άμεσο χρόνο για τους αγώνες της προκριματικής φάσης του προσεχούς Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, προκύπτει επίσης άμεσα η ανάγκη μετεγκατάστασης από τις αθλητικές εγκαταστάσεις στον «Άγιο Κοσμά» που θεωρούνται ήδη παρελθόν.Tι θα γίνει τελικά Γιάννη Ανδριανέ με την δέσμευση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την παραχώρηση έκτασης στην ΕΠΟ ώστε να δημιουργηθεί σύγχρονο προπονητικό κέντρο;
 Έχεις ήδη πρόταση .
`

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου