3.7.14

«Ροζ» σκάνδαλο σε εφαρμογή γνωριμιών

  Η συγκεκριμένη υπόθεση βλέπει το φως της δημοσιότητας εν μέσω μίας ολοένα και αυξανόμενης έντασης «θύελλας» περί μισογυνικών τάσεων σε πολλές εταιρείες της Σίλικον Βάλεϊ και στον κόσμο της τεχνολογίας γενικότερα.
Αγωγή κατά της εταιρείας της δημοφιλούς εφαρμογής γνωριμιών Tinder υπέβαλε η Γουΐτνεϊ Γουλφ, πρώην αντιπρόεδρος μάρκετινγκ, στην οποία κάνει λόγο για 18 μήνες σεξουαλικής παρενόχλησης και διακρίσεων, ξεκινώντας από το 2012.
Λόγω της φύσης της εταιρείας και της εφαρμογής η εν λόγω υπόθεση έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον στο Διαδίκτυο, με πολλά δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες μεγάλων ΜΜΕ.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC, η Γουλφ υποστηρίζει ότι της αφαιρέθηκε ο τίτλος της συνιδρύτριας εξαιτίας του φύλου της, ενώ παράλληλα κατηγορεί τον Τζάστιν Ματίν, chief marketing officer, ότι την προσέβαλε δημόσια, αποκαλώντας την «πόρνη» σε πάρτι της εταιρείας. Επίσης, ισχυρίζεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος, Σον Ραντ, αγνόησε τα παράπονά της.
Εκπρόσωπος της IAC/ InterActiveCorp, η οποία κατέχει πλειοψηφικό πακέτο στο Tinder δήλωσε ότι διεξάγεται εσωτερική έρευνα σχετικά με τον Ματίν, ωστόσο χαρακτήρισε αβάσιμους τους ισχυρισμούς της Γουλφ.
Σύμφωνα με την ίδια, η ιδέα για το όνομα ήταν δική της, κατόπιν προβληματισμών σχετικά με το ενδεχόμενο σύγχυσης μεταξύ του αρχικού ονόματος (Matchbox) και του Match.com. Όπως ανέφερε, σύναψε δεσμό με τον Ματίν μετά την είσοδό του στην εταιρεία το 2012.
Στην αγωγή αναφέρεται ότι ο Ματίν την είχε αποκαλέσει «απελπισμένη loser» σε μία συνάντηση όταν είχαν αρχίσει να χωρίζουν και είχε πει σε διάφορα άτομα, περιλαμβανομένου του Ραντ, ότι ήταν αλκοολική.
Επίσης, η Γουλφ υποστήριξε ότι της έστειλε μία σειρά μηνυμάτων με περιεχόμενο παρενόχλησης. Όπως αναφέρει, στη συνέχεια παραπονέθηκε στον Ραντ, ο οποίος είτε την αγνοούσε είτε της έλεγε ότι είναι «δραματικό ή πολύ συναισθηματικό κορίτσι». Σύμφωνα με την αγωγή, σε μία συνάντηση ο Ραντ της είπε ότι ήταν δουλειά της «να κρατά ήρεμο τον Τζάστιν».
Κατά την Γουλφ, η αποχώρησή της έλαβε χώρα αφού ο Ματίν την αποκάλεσε «πόρνη» σε πάρτι τον Απρίλιο του 2014, ενώ ο τίτλος της συνιδρύτριας της είχε αφαιρεθεί τον Νοέμβριο του 2013, αφού ο Ματίν είχε υποστηρίξει ότι η παρουσία μίας «κοπέλας συνιδρύτριας» θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην εταιρεία.
Η συγκεκριμένη υπόθεση βλέπει το φως της δημοσιότητας εν μέσω μίας ολοένα και αυξανόμενης έντασης «θύελλας» περί μισογυνικών τάσεων σε πολλές εταιρείες της Σίλικον Βάλεϊ και στον κόσμο της τεχνολογίας γενικότερα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου