2.7.14

ΣΜΗΝΗ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Γράφει: Ο Αντώνης .Α . Αντωνόπουλος
               Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ
Πριν δυο χρόνια πάλι μέσα από αυτό τον ενημερωτικό ιστότοπο είχα αναφερθεί στην απαράδεκτη κατάσταση που είχα βιώσει ο ίδιος από επιδρομή σμήνους κουνουπιών στο τουριστικό θέρετρο της Γιάλοβας. 
Το ενδιαφέρον μου για τον αγαπημένο τόπο της περιοχής μου στην επαρχία Πυλίας και ευρύτερα του νομού Μεσσηνίας, είναι διαχρονικό και προσπαθώ να παρακολουθώ τα όσα συμβαίνουν. 
Μπήκαμε ημερολογιακά ήδη στην καρδιά της καλοκαιρινής σεζόν, και όπως πληροφορήθηκα στην περιοχή του Δήμου Πύλου-Νεστορος,αλλα και σε άλλες περιοχές του Νομού σμήνη κουνουπιών της έχουν κατακλύσει καθιστώντας την καθημερινότητα ντόπιων και τουριστών εφιαλτική. 
Όπως προανέφερα παρακολουθώντας από ενδιαφέρον τα δρώμενα της ευρύτερης περιοχής κ. Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη που γνωριζόμαστε από την εποχή της θητείας σας ως Αναπλρωτή Υπουργού πολιτισμού, είχατε προεκλογικά πραγματοποιήσει και σχετική ημερίδα για την καταπολέμηση των κουνουπιών!!!
Τα κουνούπια βεβαίως δεν αντιμετωπίζονται με …ημερίδες, αλλά με οργανωμένη διαδικασία ραντίσματος την κατάλληλη χρονική περίοδο, κάτι που εσείς δεν κάνατε για μια ακόμη χρονιά. Προφανώς το ενδιαφέρον σας ήταν επικεντρωμένο στην επανεκλογή σας, κάτι που αφορά εσάς, ενώ το ζήτημα που σας θίγω αφορά τους  συμπατριώτες μου που διαμένουν μόνιμα στην περιοχή, τους εκατοντάδες επαγγελματίες και κάμποσε χιλιάδες τουριστών που τώρα με την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων στην περιοχή πολλαπλασιάζονται. Είναι αδιανόητο κ. Τατούλη, σε ένα νομό που ήδη χαρακτηρίζεται αλλά και διαφημίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο ως τουριστικός προορισμός ,είτε από αδιαφορία, είτε από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, είτε από ασυνεννοησία, είτε από τακτικές παράβλεψης ευθυνών στο όνομα της πολιτικής η δεν ξέρω τι άλλο ταύτισης, κάθε χρόνο σχεδόν να σέρνεται αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. 
Αλλά και ακόμη η θεσμική ευθύνη στους τύπους και στην ουσία να ανήκει σε εσάς, θεωρώ συνυπεύθυνους και τους Δημάρχους και τους Περιφερειακούς συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης γιατί δεν αντιδρούν, δεν σας καταγγέλλουν και δεν σας αναγκάζουν τουλάχιστον σε αυτό το τομέα να είστε συνεπής γιατί κύριε είστε ΥΠΟΧΡΕΟΜΕΝΟΣ να ειστε. 
Γιατί είστε αιρετός από αυτό τον κόσμο που του στερείτε την δυνατότητα να χαρεί τις διακοπές του. 
Γιατί στερείτε το δικαίωμα στους επαγγελματίες να εκμεταλλευτούν την σεζόν που περιμένουν να υποδεχτούν κόσμο. 
Γιατί κύριε Τατούλη με την αδιάφορη στάση σας, κάνετε ζημιά στο τόπο μας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ λοιπόν που έκανα δεν ραντίσατε στο χρόνο που έπρεπε για μια ακόμη φορά και τα αρνητικά αποτελέσματα είναι ήδη ορατά. Αδιαφορώ για οποιαδήποτε ξύλινη πολιτική σας δικαιολογία. 
Αυτή η κατάσταση είναι επαναλαμβανόμενη και απαράδεκτη, είστε υπόλογος και εκτιμώ όχι μόνο απέναντι σε αυτό τον κόσμο. 
Έχετε και νομικές ευθύνες γιατί λειτουργήσατε ζημιογόνα απέναντι στις επενδύσεις δεκάδων επαγγελματιών της περιοχής. 
Απολαύστε την δροσιά του θρόνου σας κ. Τατούλη και για τα επόμενα 5 χρόνια, τον στόχο σας τον πετύχατε. 
Εξ άλλου τα σκουπίδια έχουν μεγαλύτερη αξία από τον τουρισμό. Ως προϊόν, έχουν τι λέτε; 
Γιατί από ότι φαίνεται στην πάλε ποτέ αριστερή κουλτούρα σας στο κεφάλαιο του πολιτισμού οι έννοιες της προστασία του πολίτη και η υποστήριξη της τουριστικής δραστηριότητας η απουσίαζαν η στην εξέλιξη διεγράφησαν.
 Αυτή η τακτική και η αντιμετώπιση από την πλευρά της Περιφέρειας είναι προκλητική και απαράδεκτη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου