3.7.14

Έκοψαν κλήση σε μονόχειρα γιατί οδηγούσε με το ένα χέρι

Το άκρων άωτον της αστυνομικής αυστηρότητας; Μάλλον. Αυτό πάντως βίωσε ένας Γερμανός ο οποίος είχε την ατυχία εκτός από το ότι έχασε το ένα του χέρι σε ατύχημα, να πρέπει να δικαιολογήσει και το ειδικά τροποποιημένο για τις ανάγκες του, ποδήλατο.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τους κανόνες οδικής ασφάλειας της Γερμανίας, απαιτούνται τα ποδήλατα να έχουν και τα δυο φρένα στο τιμόνι. Ο Bogdan Ionescu ωστόσο, λόγω της αναπηρίας του, λειτουργούσε το ένα φρένο με το πόδι του, κάτι που ωστόσο δεν συμμερίστηκε ο αστυνομικός που τον σταμάτησε για έλεγχο ο οποίος έπειτα από αδιάκοπες διαπραγματεύσεις, τελικά επέμεινε ότι το ποδήλατο δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις και του επέβαλε πρόστιμο 25 ευρώ.

Το αλλόκοτο θέμα του Ionescu, που εργάζεται σε ταμείο θεάτρου στην Κολωνία, ερεύνησε μια τοπική εφημερίδα που διαπίστωσε ότι πράγματι το ποδήλατο ήταν νόμιμο. Ως πράξη καλής θέλησης, πάντως η τοπική αστυνομία συμφώνησε να επιστρέψει ένα μέρος του προστίμου, τα 5 ευρώ, ενώ για τα άλλα 20 ισχυρίστηκαν ότι το δίτροχο είχε ελλείψεις: έκαναν λόγο για «ελαττωματικό» φως και για ένα «χαμένο» φρένο.

Όταν το θέμα έλαβε διαστάσεις στα μίντια χάρη στην επιμονή του ποδηλάτη να αποδείξει ότι τα πάντα στο όχημά του ήταν λειτουργικά, η αστυνομία οδηγήθηκε σε απολογία, και πλήρη αποζημίωση για τον υπερβάλλοντα ζήλο του αξιωματικού με τον εκπρόσωπο να ζητά συγνώμη για το περιστατικό και πώς δεν θα επαναληφθεί στο μέλλον.


newsbeast.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου