15.1.15

Εκβίαζε ότι θα αναρτήσει ερωτικό βίντεο 44χρονης στο διαδίκτυο

Υπόθεση εκβίασης και συκοφαντικής δυσφήμισης μέσω διαδικτύου σε βάρος 44χρονης εξιχνίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 48χρονου.
Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της 44χρονης, σύμφωνα με την οποία δεχόταν πλήθος κλήσεων στο κινητό της τηλέφωνο, από άγνωστα άτομα, τα οποία της ανέφεραν ότι είχαν βρει τον αριθμό του τηλεφώνου της σε ερωτικές αγγελίες, τις οποίες εντόπισαν σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.
Η 44χρονη επιβεβαίωσε τις αναρτημένες αγγελίες με τη φωτογραφία της και τον αριθμό του κινητού της τηλεφώνου, καθώς και κείμενο με προτροπή προς τους χρήστες να έλθουν σε τηλεφωνική επικοινωνία, προκειμένου να συνευρεθούν μαζί της, εμφανίζοντάς την ως εκδιδόμενη.
Παράλληλα, όπως κατήγγειλε η ίδια, άγνωστος σε αυτή χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας προφίλ με ψευδώνυμο, της έστελνε εκβιαστικά μηνύματα, ζητώντας να του παραδώσει σε συγκεκριμένο σημείο και μέσα σε φάκελο, το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ, προκειμένου να μην αναρτήσει ερωτικό της βίντεο στο διαδίκτυο.
Για τα ανωτέρω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης έρευνας και ψηφιακής ανάλυσης των στοιχείων της υπόθεσης, από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπιστώθηκε ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη του διαχειριστή του εν λόγω προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς επίσης και τα ηλεκτρονικά ίχνη του χρήστη, που ανήρτησε μία εκ των επίμαχων αγγελιών, αντιστοιχούν σε έναν 48χρονο.
Κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε νομότυπη έρευνα στην οικία του, στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής. Από την επιτόπια αυτοψία στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του, διακριβώθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση καθώς και ότι τυγχάνει διαχειριστής του επίμαχου προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος, τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου