15.1.15

Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δε θα γίνει το κερασάκι στην αντιλαϊκή τούρτα του ΣΥΡΙΖΑ


Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δε θα γίνει το κερασάκι στην αντιλαϊκή τούρτα του ΣΥΡΙΖΑ

«Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να γίνει κερασάκι στην αντιλαϊκή τούρτα του ΣΥΡΙΖΑ γιατί για τέτοια κυβέρνηση θα πρόκειται, άσχετα από τις προεκλογικές κορόνες ορισμένων στελεχών του και του κ. Τσίπρα» είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε χθεσινοβραδινή του συνέντευξη στο Action 24.

Πρόσθεσε ότι την επομένη των εκλογών «έχει δρομολογηθεί κανονικά και η νέα συμφωνία με τους εταίρους και η διαπραγμάτευση του χρέους που ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει ως χρέος της χώρας, δηλαδή του λαού, και βεβαίως έχουν δρομολογηθεί όλα αυτά που πολύ καθαρά λέει ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ όλη την προεκλογική περίοδο, δίνοντας διαπιστευτήρια στο μεγάλο κεφάλαιο, σε μονοπωλιακούς ομίλους στην ίδια την ΕΕ, σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, δηλαδή ότι δεν πρόκειται να απειληθεί η πορεία της χώρα στην ευρωζώνη, ότι θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα».
Σε ότι αφορά την διαπραγμάτευσης είπε ότι «σκληρή ή μαλακή, δεν έχει σημασία, μένει να το δούμε» προσθέτοντας ότι «ξέρουμε και ως κόμμα, το ξέρει κι ο λαός πως αυτή η διαπραγμάτευση πάντα οδηγεί, επειδή είναι ετεροβαρής, σε μέτρα και θα συνεχίσει να ματώνει ο ελληνικός λαός».
Είπε ότι ΣΥΡΙΖΑ ψεύδεται και σπέρνει αυταπάτες στον λαό, όταν λέει πως μπορεί να αλλάξει η ΕΕ, τόνισε ότι δημιουργεί σύγχυση η «σκόπιμη ταύτιση Ευρώπης και ΕΕ» και υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη των λαών που πρέπει να γίνει χρειάζεται διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και ριζικά διαφορετικές πολιτικές που προτείνει το ΚΚΕ».
Επισήμανε ότι «σύγκρουση δεν σημαίνει διαπραγμάτευση του χρέους και να μην βγάζεις τσιμουδιά για τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους», προσθέτοντας ότι, ανεξαρτήτως ονομασίας, στην ΕΕ υπάρχουν μνημόνια διαρκείας, συνεχής επιτήρηση, ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί και η Στρατηγική Ευρώπη 2020, όπου «προβλέπονται τα πάντα».
Αναφορικά με τα περί «κυβέρνησης της αριστεράς για πρώτη φορά», είπε ότι «δεν θα έχει την πρωτιά αν βγει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 1981 ήταν αριστερή κυβέρνηση και μόνο από τις προεκλογικές του διακηρύξεις τότε», επισημαίνοντας ότι εκείνες οι διακηρύξεις δεν υλοποιήθηκαν.
Τόνισε πως η αριστερά ήταν πάντα ταυτόσημη με την πάλη ενάντια στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, την στιγμή που «ο Τσίπρας λέει ότι η συμμετοχή μας σε αυτά είναι αδιαμφισβήτητη».
Πρόσθεσε ότι πάντα η αριστερά ήταν με το μέρος της ανάπτυξης του εργατικού-λαϊκού κινήματος, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ «έκανε τα αδύνατα-δυνατά για να παροπλίσει το κίνημα».
Είπε, επιπλέον, ότι «αριστερός σημαίνει ότι είμαι υπέρ της κοινωνικοποίησης του πλούτου της χώρας, ότι δεν αναγνωρίζω το χρέος και δεν το διαπραγματεύομαι και ότι είμαι υπέρ της εργατικής τάξης και δεν τρέχω στο Σίτυ του Λονδίνου να συνομιλώ εκεί».
Επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ασκώντας κριτική στην ΝΔ λέει «μακάρι να είχε υλοποιήσει η ΝΔ το πρόγραμμα του Ζαππείου» προσθέτοντας ότι «το πρόγραμμα σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό μας λέει, είναι το πρόγραμμα της ΝΔ του Ζαππείου».
Ερωτηθείς αν σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ «κατεβεί με προγραμματικές θέσεις κατάργησης από την πρώτη μέρα όλων των εφαρμοστικών νόμων του μνημονίου» το ΚΚΕ θα τον ψηφίσει», είπε «όχι δεν θα τον ψηφίσουμε, ούτε ανοχή θα δώσουμε διότι είναι κοροϊδία».
«Αν φέρουν ένα θετικό για τον λαό νόμο, θα τον ψηφίσουμε, αλλά το κύριο ζήτημα είναι ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση θέλει το ΚΚΕ ως άλλοθι για να μπορέσουν να περάσουν αντιλαϊκές πολιτικές και να συνεχίσουν την μετάλλαξή τους» υπογράμμισε.
Ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει εκ νέου προσφυγή στις κάλπες, διότι βάσει των προγραμμάτων διαφόρων κομμάτων -πλην ΚΚΕ- υπάρχει αντικειμενική βάση σχηματισμού κυβέρνησης, μηδέ αποκλειομένου του «μεγάλου συνασπισμού» αν και δεν είναι ώριμος πολιτικά, αυτή την στιγμή, λόγω της οξυμμένης αντιπαράθεσης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφορικά με τις συμμαχίες της χώρας εκτός ΕΕ και τις συνέπειες για τον λαό, είπε κατ αρχήν ότι το ισοζύγιο για το λαό από την συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ είναι εξόχως αρνητικό, προσθέτοντας στη συνέχεια ότι η Ελλάδα δεν είναι «ψωροκώσταινα», αλλά έχει τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες και υψηλού επιπέδου εργατικό και επιστημονικό δυναμικό και η αυτοδύναμη πορεία της Ελλάδα μπορεί να σηματοδοτήσει πολλά πράγματα, υπό την προϋπόθεση άλλης εξουσίας».
Χωρίς να υποβαθμίζει την σημασία της εκλογικής κατάταξης των κομμάτων, είπε ότι είναι πιθανή η 3η θέση για το ΚΚΕ, εκτιμώντας ότι θα αποτελέσει νίκη για το λαϊκό κίνημα, καθώς ως ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση, θα διεκδικεί και θα καθυστερεί αντιλαϊκά μέτρα ανοίγοντας ταυτόχρονα ένα δρόμο για καλύτερο αύριο.
«Αυτή είναι η θέλησή μας και το λέμε έντιμα στον λαό» πρόσθεσε.
Διευκρίνισε ότι πριν την «3η εντολή» θα υπάρξουν η 1η και η 2η και ξεκαθάρισε ότι «εμείς θα λέμε, αυτό που λέμε και τώρα ότι δεν θα δώσουμε ανοχή σε κυβέρνηση είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με κορμό την ΝΔ».
Εκτίμησε ότι με βάση τα δεδομένα των δημοσκοπήσεων, πρώτο κόμμα θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά.
Σε ότι αφορά την αποστροφή του περί «τσίπας» από τον κ. Τσίπρα, ο κ. Κουτσούμπας διευκρίνισε ότι το είπε διότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «εγκάλεσε θρασύτατα το ΚΚΕ λέγοντας πως θεωρεί αδιανόητο να μην δώσει στήριξη ή ανοχή σε κυβέρνηση της αριστεράς».
«Δεν έχει τσίπα διότι ένα κόμμα που λέγεται αριστερό ζητά ανοχή για να πάμε μαζί να σώσουμε την ΕΕ, το ευρώ και τους μονοπωλιακούς ομίλους, όλους αυτούς δηλαδή που ένα 30% του λαού, στο οποίο απευθυνόμαστε, θεωρεί ότι ευθύνονται για την κρίση».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου