17.1.15

Στα χέρια της Αστυνομίας τέσσερις τζιχαντιστές στο Παγκράτι! Οργάνωναν τις επιθέσεις στο Βέλγιο


Στα χέρια της Αστυνομίας τέσσερις τζιχαντιστές στο Παγκράτι! Οργάνωναν τις επιθέσεις στο Βέλγιο

Τέσσερα άτομα καταγωγής από χώρες του αραβικού τόξου, που θεωρείται πιθανόν να είναι τζιχαντιστές και ο ένας εξετάζεται αν είναι ο «εγκέφαλος» της ομάδας που επρόκειτο να πραγματοποιήσει τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Βέλγιο, προσήχθησαν το απόγευμα στην ΓΑΔΑ, από το Παγκράτι και άλλες περιοχές της Αθήνας.
Ο ύποπτος ως «εγκέφαλος» των τζιχαντιστών εντοπίστηκε από την ειδική ομάδα που έχει συσταθεί στην ΕΛ.ΑΣ, για την διαχείριση θεμάτων που αφορούν σε τζιχαντιστές στην Ελλάδα, μετά από έρευνα που πραγματοποιείται ύστερα από σήμα της βελγικής αστυνομίας, σύμφωνα με το οποίο ο «εγκέφαλος» της ομάδας που εξαρθρώθηκε μετά την αιματηρή μάχη με δύο νεκρούς τζιχαντιστές στο Βέλγιο, οργάνωνε τις επιθέσεις που επρόκειτο να γίνουν από την Ελλάδα.
Στα χέρια της Αστυνομίας τέσσερις τζιχαντιστές στο Παγκράτι! Οργάνωναν τις επιθέσεις στο Βέλγιο Συγκεκριμένα, στο σήμα αναφέρεται οτι ο 27χρονος Βέλγος τζιχαντιστής, Αμπντελαχαμίντ Αμπααούντ, ο οποίος είχε φύγει από το Βέλγιο για να πολεμήσει με τον ISIS στη Συρία, επικοινωνούσε τηλεφωνικά από την Ελλάδα με κρατούμενο των βελγικών φυλακών και συγκεκριμένα τον αδελφό ενός από τους δύο που σκοτώθηκαν στην μάχη με τους αστυνομικούς στο Βέλγιο, μέσω του οποίου έδινε κατευθύνσεις στα μέλη της ομάδας.
Το σήμα ελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ, πριν από 48 ώρες και τελικά σήμερα εντοπίστηκε και προσήχθη από το Παγκράτι ένας ύποπτος, τα χαρακτηριστικά του οποίου ταιριάζουν με τις περιγραφές που έχουν δώσει οι Βέλγοι.
Ήδη έχει ληφθεί γενετικό υλικό από τον προσαχθέντα, καθώς και δακτυλικά αποτυπώματα, τα οποία θα σταλούν στις Βρυξέλες για ταυτοποίηση.
Για τους άλλους τρεις προσαχθέντες δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες, ωστόσο από αστυνομική πηγή έγινε γνωστό ότι δεν είναι βέβαιο αν πρόκειται για τζιχαντιστές.
Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν τζιχαντιστών που βρίσκονται στην χώρα μας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου