" Το Καπηλειό " Ζωντανή μουσική με τραγούδια της παρέας κάθε Σάββατο βράδυ και μεσημέρι Κυριακής
" Το Καπηλειό " με ένα ξεχωριστό εσωτερικό διάκοσμο, σε μία αίθουσα αρκετών τετραγωνικών μέτρων, κατάλληλη για να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση που επιθυμείτε.

17.1.15

Εμπλοκή .....Τσοχατζόπουλου στο κύκλωμα των μπράβων

Το όνομα του Άκη Τσοχατζόπουλου περιλαμβάνεται στη δικογραφία για την υπόθεση των "μπράβων". Κύκλωμα εκβιαστων και μπράβων που συνεργαζόταν με καταδικασμένους ως τρομοκράτες αλλά και εμπλεκόμενα πολιτικά στελέχη που βρέθηκαν στις φυλακές για μίζες, αποκαλύπτει η δικογραφία που σχημάτισε η ασφάλεια για 37 συνολικά πρόσωπα.
Το κύκλωμα που δημιουργήθηκε στην αποκαλούμενη VIP (6η) πτέρυγα του Κορυδαλλού ειχε κοινό στόχο το χρήμα.
Απο τις μεχρι στιγμής πληροφορίες στην υπόθεση εμπλέκονται μεγαλομπράβοι της νύχτας, πρωην υπουργός καταδικασμένος για μίζες, πρωην μεγαλοστέλεχος που προφυλακίστηκε επισης για μίζες, 6 σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ένας μεγαλοδικηγόρος (για συνεργία σε δωροδοκία), ένας καταζητούμενος ως συνεργός του Μαζιώτη σε ληστεία, συγγενείς και φιλοι των προφυλακισμένων μεγαλο- ποινικών, μια νεαρή δικηγόρος και ο απόστρατος εκαμίτης που συνελήφθη ως συνεργός του Ξηρού.
Μεταξύ των κατηγορουμένων εντοπίζεται εκτός από τον Άκη Τσοχατζόπουλο ο Παναγιώτης Βλαστός και ο Σωτήρης Εμμανουήλ.
Σκοπός της οργάνωσης ηταν να τοποθετηθούν βόμβες κατά παραγγελία, είτε για ποινικούς είτε για τρομοκράτες. Η εμπλοκή του πρώην υπουργού φαίνεται πως αφορά στην εκβίαση (κρατούμενου πρωην στενού συνεργάτη του, για το οποίο θεωρεί πως «του έφαγε λεφτά». Μάλιστα φέρεται να αναφέρεται η φράση "έχει πεντακόσια εκατομμυρια σε χρυσό στην Ελβετία".
Η σοβαρότητα της υπόθεσης του κυκλώματος "μπράβων" που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία "οδηγεί" την δικογραφία σε ανακριτή διαφθοράς. Εκτός από τους 16 κατηγορούμενους, περιλαμβάνονται στη δικογραφία και άλλα ονόματα που ερευνάται η συμμετοχή τους στο κύκλωμα.
Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών πράξεων και συγκεκριμένα για:
Διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατα συρροή και από κοινού, έκρηξη κατα συρροή και από κοινού, παραβάσεις σε σχέση με εκρηκτικές ύλες κατ εξακολούθηση, εκβίαση κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, ξέπλυμα βρώμικους χρήματος, διακεκριμένη οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών υλών, ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, απλή συνέργεια στην παθητική δωροδοκία και παράβαση καθήκοντος που αφορά σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου