16.1.15

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ - Τυπώθηκαν τα πρώτα χαρτονομίσματα της Ραχήλ Μακρή - Οργή στην Κουμουνδούρου


Τυπώθηκαν τα πρώτα χαρτονομίσματα της Ραχήλ Μακρή - Οργή στην Κουμουνδούρου

  ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΙ ΤΟΥΣ ....ΨΕΚΑΖΟΥΝ !!!

Θυμηδία σε όλο τον κόσμο αλλά οργή στον ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η δήλωση της υποψήφιας βουλευτού Ραχήλ Μακρή ότι αν χρειαστεί η κυβέρνηση θα τυπώσει 100 δισ. ευρώ. Στελέχη της Κουμουνδούρου έμειναν άφωνοι από τη συγκεκριμένη ατάκα της κ. Μακρή, η οποία υπενθυμίζεται ότι ήταν επιλογή του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδημούλης με ταυτόχρονη ανάρτηση και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Θερμή παράκληση προς υποψήφιους-ες: Αν δεν γνωρίζουν ενα θέμα, ας μην αυτοσχεδιάζουν. Οι πολίτες ζητούν σοβαρότητα και σαφήνεια, από όλους».
Αλλά και ο Πάνος Καμμένος ερωτώμενος για την υπόθεση αυτή ήταν άκρως ειρωνικός και είπε πως την ευθύνη έχει πλέον ο κ. Τσίπρας για τα όσα λέει η κ. Μακρή και πώς αυτός άντεξε 2,5 χρόνια.
Πάντως, το χιούμορ δε λείπει καθώς ήδη κάποιοι τύπωσαν τα χαρτονομίσματα της κ. Μακρή που βεβαίως δεν είναι ευρώ αλλά... δραχμές με τη φωτογραφία της.
Από την άλλη στο διαδίκτυο υπολογίστηκαν και οι τρόποι που θα μπορούσαν να τυπωθούν αυτά τα 100 δισ.
Οπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, υπολογίζεται ότι η αξία των κυκλοφορούντων νομισμάτων του ευρώ παγκοσμίως ανέρχεται σε 880 δισ. ευρώ. Αν η Ελλάδα είχε 100 δισ. επιπλέον σε χαρτονομίσματα με σειριακό αριθμό που αρχίζει από "Χ" (είναι η ένδειξη ότι τυπώνονται στην χώρα μας) θα μπορούσε να συγκριθεί σε μέγεθος μόνον με τη Γερμανία!

Ωστόσο στην Ελλάδα υπάρχουν «μήτρες» για να τυπώνονται μόνον πολύ μικρής αξίας νομίσματα (συνήθως κέρματα και χαρτονομίσματα των 5 ή 10 ευρώ). Και αν ακόμα δεν απαγορευόταν η ασύδοτη εκτύπωση νομισμάτων του ευρώ (η κυκλοφορία των οποίων ελέγχεται κάθε εβδομάδα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), και αν ακόμη δεν προκαλούσε κατάρρευση της αξίας του ευρώ στις αγορές, είναι αμφίβολο αν τα εκτυπωτικά μηχανήματα θα μπορούσαν να τυπώσουν πχ 20.000.000.000 χαρτονομίσματα των 5 ευρώ μέχρι το τέλος της χρονιάς, χωρίς να χαλάσουν!

Σε μία τέτοια περίπτωση, κάθε κάτοικος της Ευρώπης θα έπρεπε να κουβαλά στην τσέπη του «τούβλα» των 400 ελληνικών «πεντάευρων». Αν μάλιστα «έκοβαν» 100.000.000.000 κέρματα του 1 ευρώ, το βάρος τους θα έφτανε στα 750.000 τόνους (δηλαδή όσο και τα σκουπίδια που παράγει σε 4 μήνες το ευρύτερο Λεκανοπέδιο Αθήνας και Πειραιά), ενώ θα έφταναν, αν τα βάζαμε στη σειρά, να κάνουν 57,5 φορές τον γύρο του Ισημερινού ή ...6 φορές την απόσταση Γης και Σελήνης (αν ήταν χαρτονομίσματα των 5 ευρώ θα έφταναν μάλιστα και για δύο περιστροφές γύρω από τη γη ακόμη).
Υπενθυμίζεται ότι χθες η κ. Μακρή, σε εκπομπή του Flash Κοζάνης, αρνήθηκε πως υπάρχει ενδεχόμενο να σταματήσει η χρηματοδότηση από τους Ευρωπαίους και να επιστρέψει η χώρα στη δραχμή.
«Τι εννοείτε; Θα μας διακόψει τη χρηματοδότηση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα; Αφού δεν προβλεπεται», σημείωσε η κ. Μακρή και συνέχισε λέγοντας: «Δεν πειράζει. Θα ενεργοποιηθεί το emergency του ELA και θα μπορούμε να κόψουμε μόνοι μας ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι τα 100 δισ. ευρώ».

Εκπληκτος ο συνομιλητής της τη ρώτησε: «Αυτή είναι η θέση σας; Ότι θα κόψουμε μόνοι μας 100 δισ ευρώ; Αυτό είναι πρωτοφανές. Χωρίς αντίκρυσμα;». Για να απαντήσει η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ: «Αν χρειαστεί...».
Η απάντηση της ΝΔ
Η απάντηση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ήταν άμεση:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει διά στόματος της υποψήφιας βουλευτού του Ραχήλ Μακρή ότι αν σταματήσει η ρευστότητα στην Ελλάδα, θα “κόψουν” μόνοι τους 100 δισ. ευρώ.
Γιατί δεν “κόβουν” 300 δισ. για να μηδενίσουν και το χρέος;».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου