15.1.15

Σύγκλιση Αβραμόπουλου και ΣΥΡΙΖΑ - Γκρίνια από τη Νέα Δημοκρατία


Σύγκλιση Αβραμόπουλου και ΣΥΡΙΖΑ - Γκρίνια από τη Νέα Δημοκρατία

Με θετικό τρόπο υποδέχτηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ τη χθεσινή παρέμβαση του επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης της ΕΕ Δημήτρη Αβραμόπουλου για την "ευελιξία" " του Συμφώνου Σταθερότητας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου απέδωσε τα εύσημα στον Δημήτρη Αβραμόπουλο.
"Η δήλωση του Έλληνα επιτρόπου κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ευελιξία ως προς την τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας για τις χώρες του νότου, συνιστά μια σημαντική παρέμβαση, την οποία θα έπρεπε η ίδια η ελληνική κυβέρνηση να έχει κάνει εδώ και καιρό" τονίζεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται:
"Αντί για αυτό, ο κ. Σαμαράς τόσο εντός, όσο και εκτός της χώρας στήριξε και στηρίζει τους πιο σκληρούς όρους λιτότητας, οι οποίοι στραγγαλίζουν την ελληνική οικονομία".
Σύμφωνα με το "Βήμα"¨η κίνηση αυτή έχει διπλό σκοπό. Από τη μια να δημιουργήσει γκρίνιες στο "γαλάζιο" στρατόπεδο και από την άλλη επιβεβαιώνει εμμέσως πλην σαφώς την φημολογία που φέρει τον επίτροπο της ΕΕ ως ένα από τα πρόσωπα που πιθανώς να προταθεί από τον Αλ. Τσίπρα ως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές και διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, απόλυτη ή μη.

Γαλάζιες γκρίνιες

Την ίδια ώρα μεγάλη γκρίνια επικρατεί στη ΝΔ και κυρίως στο Καραμανλικό στρατόπεδο για την τακτική που ακολούθησε το Μέγαρο Μαξίμου και ο Αντώνης Σαμαράς στο δρόμο για τις κάλπες, εκτιμώντας ότι οι λάθος κινήσεις είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί ο μεσαίος χώρος του Κώστα Καραμανλή.
Το επίπεδο της δυσαρέσκειας εκφράζεται από πολλούς κύκλους, ενώ από τη Συγγρού στρέφουν τα βέλη τους προς τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και το "φλερτ" του με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μπορεί για την ώρα οι γκρίνιες να μην εκφράζονται δημοσίως λόγω των επικείμενων εκλογών, ωστόσο παραμένει άγνωστο τι θα γίνει από το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου, σε περίπτωση που η ΝΔ είναι δεύτερο κόμμα με διαφορά από το πρώτο.
Σε επίπεδο παρασκηνίου ασκείται κριτική στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά για τις δηλώσεις από τον Έβρο και το φράχτη, αλλά και για την δήλωση για το μακελειό στο Παρίσι, αφού μπορεί να ενισχύουν τις ψήφους προς το κόμμα από τα δεξιά, ωστόσο απομακρύνουν τη ΝΔ από το χώρο που κέρδισε ο Κώστας Καραμανλής στο κέντρο.
Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει ικανοποίηση για την χθεσινή κίνηση του Κώστα Καραμανλή να στηρίξει με δημόσια δήλωσή του τη ΝΔ και τον ίδιο τον κ. Σαμαρά, τον οποίο ανέφερε ονομαστικά, ωστόσο κύκλοι της Συγγρού  εμφανίζονται ενοχλημένοι από τη στάση του Δημητρη Αβραμόπουλου για τον οποίο εκτιμούν ότι γράφει υποθήκες για την επόμενη μέρα με στόχο να προταθεί από τον Αλέξη Τσίπρα για Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Σημειώνεται ότι ο Ελληνας Επίτροπος στην ΕΕ δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση στήριξης του κόμματος και δεν έχει προγραμματίσει ούτε μια ομιλία ή συνέντευξη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου