15.1.15

Η ΕΛΑΣ προετοιμάζεται για τις κυβερνοεπιθέσεις στο δίκτυο μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων

Το θέμα της ασφαλούς μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, μέσω του δικτύου «ΣΥΖΕΥΞΙΣ», ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθές το μεσημέρι, στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Συμμετείχαν στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εκπρόσωποι του Εθνικού Δικτύου Διαχείρισης Περιστατικών Ασφαλείας του Υπουργείου Εσωτερικών, της Εθνικής Αρχής Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων ( CERT ), του Εθνικού Δικτύου Δημόσιου Τομέα / ΣΥΖΕΥΞΙΣ, της Περιφέρειας Αττικής, του Ο.Τ.Ε., της Forthnet και της Singular Logic.
 Στο πλαίσιο της σύσκεψης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης τυχόν τεχνικών θεμάτων ή κακόβουλων ενεργειών, κατά τη διάρκεια της μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων.
Προκειμένου να επιτευχθεί η απρόσκοπτη και ομαλή διεξαγωγή της μετάδοσης, καθορίστηκε ομάδα συντονισμού της εκλογικής διαδικασίας, από όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς, για άμεση και συνεχή επικοινωνία, με στόχο την προστασία της διαδικασίας μετάδοσης των αποτελεσμάτων. Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκεται ήδη σε κατάσταση διαρκούς ετοιμότητας, για τη διαφύλαξη των διαδικτυακών υποδομών από κυβερνοεπιθέσεις, προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η ροή της μετάδοσης των αποτελεσμάτων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου